24 mei 2024
Thumbnail voor Curaçao begint weer met versoepelen

Curaçao begint weer met versoepelen

WILLEMSTAD – De situatie op Curaçao lijkt weer iets te verbeteren. Het eiland zet daarom ook de eerste stappen richting het versoepelen van de coronamaatregelen. Zo gaat de avondklok vanaf vandaag naar 21.00 uur, twee uur later dan hiervoor het geval was.


Ook blijft Placha di Dia voorlopig nog van kracht, wat betekent dat men op basis van het nummerbord nog steeds maar twee dagen per week de weg op mag.

“Reden voor een gedeeltelijke versoepeling is dat er nog te veel mensen in het ziekenhuis liggen en er nog altijd te weinig mensen zijn gevaccineerd”, vertelt Izzy Gerstenbluth. De epidemioloog adviseert stap voor stap het eiland weer te openen. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de testratio. Gerstenbluth stelt deze structureel onder de één te willen krijgen.

Restaurants
Er mag weer gesport worden op individuele basis van 4.30 uur tot 8.00 uur ’s ochtends. Restaurants mogen de terrassen openen, maar slechts vijftig procent van hun capaciteit mag bezet zijn. Er moet twee meter afstand worden gehouden en er mogen maximaal vier mensen aan één tafel plaatsnemen.

Tot 20.00 uur is er mogelijkheid tot afhalen of bezorgen. Trukipans mogen van 16.00 uur tot 20.00 uur geopend zijn. Hardware stores en elektronicazaken mogen de deuren ook weer openen. Per huishouden wordt in de winkels slechts één persoon toegelaten.

Retail
Ook de retail mag de deuren weer openen. Wanneer winkels minder dan 250 vierkante meter winkeloppervlakte heeft, mogen er maximaal vijf personen binnen zijn. Bij een grotere winkeloppervlakte mogen er maximaal 25 personen binnen zijn. Ook hier mag er één persoon per huishouden naar binnen. Kinderen onder de dertien jaar mogen wel mee.

Thuis mogen maximaal vier personen op bezoek komen. Zondag blijft een autoloze dag. Uitzondering is er voor mensen die een religieuze dienst willen bijwonen tussen 8.00 uur en 11.00 uur. Deze bezoekers dienen wel te kunnen bewijzen dat ze staan ingeschreven bij de kerk met een inschrijfbewijs.

Dit artikel is afkomstig van mediapartner Curaçao.nu