23 juli 2024
Thumbnail voor Curaçao en Sint-Maarten krijgen Caribische gulden in 2025

Curaçao en Sint-Maarten krijgen Caribische gulden in 2025

Curaçao en Sint-Maarten krijgen pas op 31 maart 2025 de Caribische gulden als munteenheid en niet al in 2024. Dat heeft de Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten (CBCS) donderdag bevestigd.

De nieuwe munt was eerder al aangekondigd. Maar eind vorig jaar ontstond er onduidelijkheid over de introductiedatum. Dat kwam omdat de bank het jaarverslag van 2022 naar de pers had verstuurd. Daarin stond als introductiedatum van de nieuwe munt de tweede helft van 2024 genoemd. In overleg met de commerciële banken was als datum echter al 31 maart 2025 overeengekomen.

De Nederlandse Antillen zijn op 10 oktober 2010 opgeheven. Sinds die tijd vormen Curaçao en Sint-Maarten een monetaire unie en is de Centrale Bank van de Nederlandse Antillen over gegaan in de Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten. Het is volgens de politici op beide eilanden al langer tijd voor de introductie van een nieuwe munt. Daarbij komt dat de huidige Antilliaanse gulden met moderne technieken relatief makkelijk is na te maken.