22 februari 2024
Thumbnail voor Curaçao versoepelt coronamaatregelen eerder dan verwacht

Curaçao versoepelt coronamaatregelen eerder dan verwacht

WILLEMSTAD - Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over een week gebeuren, op 17 mei. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath en epidemioloog Izzy Gerstenbluth geeft de scherpe daling in het aantal coronagevallen genoeg aanleiding om de teugels vroeger dan verwacht te laten vieren.


De maatregelen zijn tot 19 mei van kracht. Plachi di Dia, waarbij men op basis van het nummerbord nog maar twee dagen per week de weg op mocht, wordt morgen afgeschaft. Iedereen mag dan weer de weg op. De avondklok blijft wel bestaan en blijft ongewijzigd, van 21.00 uur tot 4.30 uur.

De bouw mag weer van start. Wel moeten bij de werkzaamheden met meer dan vijf personen rekening worden gehouden met social distance en de hygiënemaatregelen.

Mensen mogen weer naar het strand in de ochtend tussen 4.30 uur en 9.00 uur en aan het einde van de middag tussen 16.30 uur en 18.30 uur. Het is toegestaan om met maximaal vier personen naar het strand te gaan of met mensen uit hetzelfde huishouden.

Sportevenementen voor kinderen onder de achttien zijn weer toegestaan in de open lucht. Hier mag geen publiek bij aanwezig zijn. Sportscholen en crossfit mogen de deuren weer openen. Wel wordt geadviseerd om zoveel mogelijk buiten te sporten.

Contactberoepen mogen vanaf morgen weer aan de slag, zoals kapsalons en massagesalons. Dit moet wel op afspraak. De hygiënemaatregelen moeten worden gevolgd en een mondkapje is verplicht.

Dit artikel is afkomstig van mediapartner Curaçao.nu