18 april 2024
Thumbnail voor D-holidays eigen huismerk-touroperator voor D-reizen

D-holidays eigen huismerk-touroperator voor D-reizen

HOOFDDORP - Volgende week lanceert D-reizen haar eigen touroperator onder de naam D-Holidays. In het verleden acteerde de reisorganisatie puur als agent van touroperators alsTUI, Neckermann en Oad. Met D-Holidays heeft D-reizen nu een eigen hoogwaardige 'huismerk touroperator' in haar aanbod.


D-reizen zegt het aanbod beter af te kunnen stemmen op de wensen van de consument nu de reisorganisatie de regie heeft over haar eigen producten. Bij zusterbedrijf Prijsvrij Vakanties komt al enkele jaren meer dan 70 procent van de geboekte vakanties voort uit eigen productie ($unmix). Voor D-reizen wordt ingezet op een vergelijkbaar percentage.

Ambitie is groot
CEO Marc van Deursen noemt het "ongelofelijk knap" hoe snel het team de oprichting voor elkaar heeft gekregen. "In minder dan 12 weken een touroperator uit de grond stampen en succesvol integreren, ga er maar aanstaan. Het bewijst hoe groot de wil en ambitie is bij de collega’s om de doorstart van D-reizen een groot succes te maken. Met de eigen touroperator live, winkels die bruisen van de positieve energie versterkt met de succesvolle ‘Brand New D’ mediacampagne heeft de doorstart echt de wind in de zeilen. Met het einde van de coronapandemie in zicht belooft 2022 een fantastisch mooi jaar te gaan worden voor onze groep".

Winstgevende omzet
Prijsvrij Vakanties en D-reizen draaiden pre-corona (2019) een gezamenlijke omzet van 776 miljoen euro en Prijsvrij heeft met de overname ongeveer 2/3 van het pre-corona omzetpotentieel van D-reizen overgenomen. In combinatie met de omzet en groei van Prijsvrij Vakanties is de schatting dat de groep in 2022 een winstgevende omzet zal realiseren van iets boven de half miljard euro. Zeker 70 procent hiervan zal gerealiseerd worden via D-Holidays. Met die omzet van ongeveer 350 miljoen euro behoort de gezamenlijke huismerk touroperator ($unmix/D-holidays) direct tot de grootste van Nederland.