18 mei 2024
Thumbnail voor ‘Daverend succes’ op de Vakantiebeurs voor Tiara Tours: ‘Enthousiasme voor bijzondere treinreizen’

‘Daverend succes’ op de Vakantiebeurs voor Tiara Tours: ‘Enthousiasme voor bijzondere treinreizen’

UTRECHT - Dat de vraag naar treinreizen in een sneltreinvaart toeneemt, was goed te zien aan de drukte bij de stand van Tiara Tours op de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen en de ‘reguliere’ Vakantiebeurs. In gesprek met Reisbizz vertelt eigenaresse Silvie Sweegers over welke stappen ze de afgelopen tijd hebben gezet en hoe het enthousiasme voor hun nieuwe treinreizen hen verraste.


Met hun specialiteit in reizen met de Transsiberië en Transmongolië Express bracht de huidige situatie in Oekraïne Tiara Tours in een lastige situatie. Om deze reden besloot het team hun concept door te trekken met een aantal nieuwe bestemmingen. Om hun nieuwste treinreizen te presenteren besloten ze zich dan ook aan te melden voor de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam en de Vakantiebeurs in Utrecht.

Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen
De Vakantiebeurs voor Bijzonder Reizen was de eerste beurs voor Tiara Tours zonder hun vertrouwde Transsiberië en Transmongolië Express. Volgens Silvie leidde dat tot enkele zenuwen. “De afgelopen weken was het steeds drukker op kantoor en merkten we dat onze nieuwe treinreizen de interesse opwekte, maar het was toch even afwachten of de animo er in het echt ook zou zijn. In een marktkraam vol nieuwe verhalen merkten we al snel dat de aandacht voor de treinreizen zowel binnen als buiten Europa enorm groot is. Je merkt gewoon dat niemand weet hoe je het moet aanpakken om een treinreis te organiseren. We zijn blij dat we in dit gat gesprongen zijn.”

Enthousiasme
Op de beurs merkte het team dat reizigers enorm enthousiast werden over reizen met onder andere de Oriënt Express, Poolcirkel Express, Zijderoute Centraal-Azië Express, Scotsman Express, Anatolië Dogu Express en Altlas Express. In het bijzonder was de treinreis door Oost-Turkije volgens Silvie enorm geliefd, wat volgens de eigenaresse komt door de nieuwe documentaire van Sinan Can over de regio.

Vakantiebeurs
Na het succes in Amsterdam besloot het team op het laatste moment zich aan te melden voor de Vakantiebeurs in Utrecht. “Wat een onmogelijke missie leek werd binnen no time geregeld door de Jaarbeurs. Twee dagen later stonden we er, op een plek waar eigenlijk decoratie gepland stond. Op de Vakdag werden we veel aangesproken door onder andere ZRA’s die aangaven steeds vaker verzoeken te krijgen voor bijzondere treinreizen, maar dat ze het vaak lastig vinden waar ze deze aanvragen kunnen neerleggen.”

Snel groeiend animo
Volgens Silvie was de drukte bij hun stand in de opvolgende dagen uitzonderlijk. “Gulzige reizigers struikelden bijna over elkaar bij het bij elkaar zoeken van informatie over onze treinreizen in alle windrichtingen. Consumenten met reisplannen voor Peru, Kroatië of Japan gingen overstag met een treinreis naar Schotland, Oost-Turkije of Oezbekistan. Met torenhoge prijzen voor vliegtickets, de lastige tijden op de luchthavens en het snel groeiende animo om meer duurzaam te reizen, lijkt dit concept er één om te blijven. 2023 wordt een topjaar!”