28 februari 2024
Thumbnail voor De bruisende metropool Seattle: ‘Waar imposante natuur ‘om de hoek’ ligt’

De bruisende metropool Seattle: ‘Waar imposante natuur ‘om de hoek’ ligt’

Seattle is een stad in het noordwesten van de Verenigde Staten. Het barst er van de attracties, heeft een gerenommeerde kunst- en cultuurscène en ook op sportgebied presteert Seattle op hoog niveau. Verkeersbureau Visit Seattle vertelt Reisbizz over de stad en wat er te beleven valt."De skyline van Seattle wordt gedomineerd door de Space Needle, een futuristische toren die werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1962 en een symbool van de stad is geworden. In het hart van Seattle ligt Pike Place Market, een doolhof van kraampjes en geplaveide steegjes, waar het bruist van activiteiten. Kleurrijke bloemen en groenten vormen een levendig contrast met de vers gevangen vis op de beroemde Pike Place Fish Market.

Liefde voor koffie en muziek
Seattle staat ook bekend om zijn invloedrijke muziekscene, vooral in de jaren ’90 met bands als Nirvana, Pearl Jam en Soundgarden die de grungebeweging hebben gevormd. Maar ook de legendarische gitarist Jimi Hendrix is geboren in Seattle. De inwoners van Seattle hebben een fervente liefde voor koffie. De stad herbergt de eerste Starbucks-winkel, en lokale koffiehuizen zijn overal te vinden, waar bewoners en bezoekers genieten van hoogwaardige koffie en een ontspannen sfeer.


Iconische vulkaan en wilde bloemen
Het Mount Rainier National Park strekt zich uit over 95.660 hectare en heeft vijf bezoekersgebieden, waarvan sommige het hele jaar door geopend zijn. In de zomermaanden wandel je door de weiden vol wilde bloemen op en rondom de iconische vulkaan. In de winter leent dit park zich prima voor een sneeuwschoenwandeling."

Wil je meer lezen over Seattle? Lees dan het volledige artikel in de nieuwste Reisbizz Magazine.