14 juli 2024
Thumbnail voor De verschillende contrasten van Reykjavik

De verschillende contrasten van Reykjavik

REYKJAVIK - De IJslandse hoofdstad is een stad met verschillende contrasten: het is zowel een kosmopolitische stad als een kleine stad; levendig en verfijnd; jong van hart en toch vol geschiedenis. In alle uithoeken van Reykjavik is natuur te vinden. Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland, vliegt het hele jaar door vanaf onder andere Amsterdam en Brussel in slechts drie uur naar de internationale luchthaven van IJsland, Keflavik.


Het gezellige, oude centrum van Reykjavik is gelegen rondom de kerk Hallgrímskirkja, het centrale plein Ingólfstorg en de Laugavegur; de hoofdstraat van Reykjavik met vele winkels, bars en restaurants. De kerk Hallgrímskirkja is het hoogste kerkgebouw van IJsland en vanwege de ligging en zichtbaarheid in de skyline één van de prominentste gebouwen van Reykjavik. Voor een mooi uitzicht over het centrum van Reykjavik kan de toren worden beklommen.

Streetfood
Het centrum van Reykjavik biedt een scala aan restaurants waar verse, traditionele IJslandse gerechten zoals vis en lamsvlees op de kaart staan. Er zijn tevens genoeg restaurants met veganistische en vegetarische opties. Ook voor streetfood kun je tegenwoordig in Reykjavik terecht, met overdekte food courts in het Grandi Harbour District en in Hlemmur, een voormalig centraal busstation. Er zijn uitstekende brouwerijen in Reykjavik, die een grote selectie lokale brouwsels aanbieden, gemaakt met schoon water.

Ruime keuze aan boord
Aan boord kan worden gekozen uit twee klasses: Economy en Saga Premium. In Economy is één keer 10kg handbagage inbegrepen en één keer 23kg ruimbagage (met uitzondering van Economy Light). Ook de stoelkeuze is inbegrepen (met uitzondering van Economy Light). Koffie, thee en frisdrank is inbegrepen, voor maaltijden moet echter worden bijbetaald. Er is een ruime keuze aan maaltijden en snacks, welke tot 24 uur voor vertrek kunnen worden besteld. In Saga Premium is inchecken bij de business class balie, fasttrack bij de security check en lounge toegang inbegrepen. De stoelen zijn breder en hebben meer beenruimte, en aan boord zijn alle (alcoholische) dranken en maaltijden inbegrepen.

Stopover mogelijkheden
Je kunt een stedentrip Reykjavik perfect combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld New York, Toronto of Washington. Je kunt bij Icelandair tickets naar 15 steden in Noord Amerika boeken, en op de heenreis of terugreis een Stopover in IJsland van maximaal zeven dagen maken. Je kunt zodoende twee stedentrips in één reis maken, zonder toeslag op de ticketprijs.

Lees nog veel meer reistips in de special Bijzondere Steden van Reisbizz Magazine.