28 februari 2024
Thumbnail voor Diana neemt je mee op reis door ‘Unspoiled Northwest’

Diana neemt je mee op reis door ‘Unspoiled Northwest’

Diana, reisadviseur van Tioga Tours/Fly to the West, maakt niet alleen reisdromen waar voor anderen, maar verkent zelf ook de wereld. Met haar man Wichert en hun 16-jarige zoon Thijs reisde ze afgelopen zomer per camper door Noordwest-Amerika. Diana vertelt Reisbizz Magazine alles over haar reis.

Waarom Noordwest-Amerika?
“We wilden weg van de gebaande paden en naar een regio waar het in het hoogseizoen niet erg heet is. Noordwest-Amerika voldoet aan die twee wensen. Bovendien wordt deze regio steeds populairder bij onze klanten. Het leek mij daarom goed om het eens met eigen ogen te zien.”

Waar begon en eindigde jullie reis?
“Onze reis begon en eindigde in Seattle, waar ik meteen een nachtje sleepless was door de jetlag. Het is een geweldige stad om je reis te beginnen. De sfeer is er relaxt en er zijn leuke bezienswaardigheden zoals de Space Needle en versmarkt Pike Place Market. Er zat wel een luchtje aan deze dag. Bij Pike Place Market moesten we rondvliegende vissen ontwijken en we waagden ons aan de beroemde Gum Wall, de kauwgommuur. Een plek die je al ruikt voordat je ‘m ziet.”

Hoe zag jullie route eruit?
“We volgden ongeveer de route Unspoiled Northwest zoals die op de website van Tioga Tours/Fly to the West staat. We bezochten Seattle, Mount Rainier National Park, Portland, Crater Lake National Park, John Day Fossil Beds National Monument, de Oregon Coast en Olympic National Park. We voegden wat extra bestemmingen toe, waaronder Vancouver en Squamish in West-Canada.”

Als je jouw reis in één zin moet beschrijven, wat zou je dan zeggen?
“Dan zeg ik: boven verwachting mooi. Ik vond de kustroute van Oregon mooier dan de beroemde Highway 1 in Californië. Je rijdt door vriendelijke dorpjes, vlak langs de ruige kust. Het deed ons denken aan West-Canada, maar dan minder druk. Het weer was ook boven verwachting mooi: weinig regen en kortebroekenweer, maar niet te heet voor een wandeling midden op de dag.”

Wil je meer lezen over Diana's reis? Lees dan het volledige artikel in de nieuwe Reisbizz Special.