20 juni 2024
Thumbnail voor Disney Cruise Line bereikt mijlpaal in de bouw van de Disney Wish

Disney Cruise Line bereikt mijlpaal in de bouw van de Disney Wish

PAPENBURG - Disney Cruise Line heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in de bouw van de Disney Wish met de traditionele kiellegging van het schip. De rederij heeft de vloot uitgebreid en de Disney Wish is hiervan de eerste van drie nieuwe schepen. Het schip legt zijn eerste reis af in de zomer van 2022. Informatie over reisschema's en boekingen voor het schip wordt later vrijgegeven.


De traditionele kiellegging houdt in dat een nieuw geslagen munt onder de kiel wordt geplaatst voor geluk. Op de munt die is gemaakt voor de Disney Wish is Kapitein Minnie te zien. Zij maakte in 2019 haar debuut aan boord van de Disney Cruise Line schepen als onderdeel van een aantal initiatieven die bedoeld zijn om de volgende generatie vrouwelijke leiders in de cruise-industrie te inspireren.

"In maritieme traditie is kiellegging het ceremoniële begin van het leven van het schip", vertelt Philip Gennotte namens Walt Disney Imagineering Duitsland, die de munt tijdens de ceremonie overhandigde. “Vandaag was een gedenkwaardige gelegenheid voor de Disney Wish en ik kan niet trotser zijn op onze Imagineers, de cast en crew van Disney Cruise Line en het team van Meyer Werft, de scheepswerf in Duitsland, die dit betoverende schip tot leven brengen", sluit Gennotte af.