19 juli 2024
Thumbnail voor Dit is de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld volgens Skytrax

Dit is de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld volgens Skytrax

Qatar Airways is door Skytrax verkozen tot beste luchtvaartmaatschappij ter wereld in 2024, gevolgd door Singapore Airlines (vorig jaar de nummer 1), Emirates, All Nippon Airways en Cathay Pacific. In Europa is Turkish Airlines de beste, gevolgd door Air France en SWISS. Skytrax kiest jaarlijks de beste maatschappijen op basis van consumentenenquêtes.

Uit de Benelux staat er maar één maatschappij in de wereldwijde top 100: KLM, op plaats 26. Dat is één plaatsje lager dan vorig jaar (25).

Skytrax is niet geheel onomstreden: zo gaf de organisatie in het verleden 5 sterren aan Lufthansa op basis van een nieuw Business Class-product dat nog niet eens geïntroduceerd was. En ook zijn er vragen over de methodiek van hun onderzoeken. Maar doorgaans zijn de uitkomsten wel redelijk in lijn met de reputatie van luchtvaartmaatschappijen binnen de sector.

Enkele andere noemenswaardige resultaten: EVA Air, de nummer 8 van de wereld, kreeg de prijs voor beste catering in Premium Economy. Cathay Pacific heeft in 2024 de beste Economy Class, Singapore Airlines heeft het beste cabinepersoneel en de beste First Class, Qatar Airways beschikt ook over de beste Business Class, en Japan Airlines biedt de beste Premium Economy.