1 maart 2024
Thumbnail voor Dolce Deluxe Travel kiest voor Baskenland

Dolce Deluxe Travel kiest voor Baskenland

Mirjam Bruinvelds (Africa Feeling) en Mariska van Vliet (Latin Travel) bundelden in 2021 de krachten en startten het label Dolce Deluxe Travel. Nu de Vakantiebeurs achter de rug is, belde Reisbizz met Mirjam en Mariska om te horen wat de plannen zijn voor 2024.

De telefoon gaat over en wordt opgenomen door Mirjam zelf. Eén van de USP's die ze benoemen, maken ze direct waar: korte lijnen en goede bereikbaarheid. Als we vragen hoe de Vakantiebeurs is geweest, antwoordt Mirjam enthousiast. "We waren er alleen op de Vakdag, maar hebben ontzettend veel reisagenten gesproken. Zowel de high-tea bij Africa Feeling als de wijnproeverij bij Latin Travel trok veel collega's naar de stand. Voor Dolce Deluxe Travel hadden we geen losse stand, maar onze Anneke (Van der Ploeg, Afdeling Sales) stond met figuurlijk één been in beide stands, dus ze heeft veel kunnen vertellen over ons product."

Reisbizz grijpt nog even terug naar de oorsprong van het label en vraagt waarom Mirjam en Mariska voor dit label hebben gekozen. "We merkten dat reisagenten op zoek waren naar een soortgelijk aanbod en service als dat we met Africa Feeling en Latin Travel aanbieden, maar dan op bestemmingen als de Azoren, die ontzettend populair zijn. Hier maken we het verschil met bijzondere, vaak kleinschalige accommodaties en activiteiten. Hetzelfde doen we in Puglia en Sicilië, waarbij natuurlijk alles maatwerk is", vertelt Mariska.

Nieuwe bestemming
Voorafgaand aan het ANVR congres afgelopen november stapten de dames in het vliegtuig naar Spanje. Ze vertrokken met een missie; inkopen voor de nieuwste bestemming Spaans Baskenland.
"Baskenland is één van die Spaanse regio's die nog niet platgelopen is door toeristen en tegelijkertijd zoveel te bieden heeft. Denk aan de rijke geschiedenis, interessante steden en prachtige kustlijn. Daarnaast is het de thuisbasis van menig sterrenrestaurant, dus een paradijs voor fijnproevers."

Werkwijze
"Bij Dolce Deluxe Travel werken we met een digitaal reisplan met eigen logo dat een-op-een doorgestuurd kan worden naar de klant. De reisagent hoeft bijna niets te doen, want we bieden op maat gemaakte pakketreizen inclusief de vluchten, transfers, accommodaties én activiteiten zoals wijnproeverijen, fietstours enzovoorts", geeft Mirjam aan. "Binnen een week na de aanvraag vanuit de reisagent versturen we het voorstel waarbij we werken met nettoprijzen waar de reisagent zelf de marge op kan zetten."