19 mei 2024
Thumbnail voor Donderdag staking op luchthaven van Charleroi

Donderdag staking op luchthaven van Charleroi

Een deel van het personeel op de luchthaven van Charleroi zal donderdag 2 mei voor 24 uur het werk neerleggen, zo bevestigt CNE-vakbondsafgevaardigde Yves Lambot tegenover VRT Nieuws. De actie zal waarschijnlijk veel hinder voor het luchtverkeer veroorzaken.

Op dit moment roept enkel de christelijke vakbond op om donderdag te staken. De socialistische vakbond wil het overleg van vanmiddag nog een kans geven.

Het rommelt al enige tijd op de luchthaven van Charleroi. Het personeel klaagt over pesterijen door leidinggevenden, de vakbonden dienden recent nog een stakingsaanzegging in. Daarnaast wordt ook gewag gemaakt van een hoge werkdruk en slechte sociale dialoog, zo schrijft de VRT.

In Nederland is het deze en volgende week meivakantie. Daarom maken er nu relatief veel Nederlanders van de luchthaven in Charleroi gebruik, met name uit de zuidelijke provincies Noord-Brabant en Limburg.

Brussels South Charleroi Airport, zoals het vliegveld volledig heet, wordt vooral door Ryanair en Wizz Air veel gebruikt. Door deze prijsvechters, en doordat de vliegtaks in België veel lager ligt, is het voor reizigers uit het zuiden van Nederland vaak financieel aantrekkelijk om vanaf Charleroi te vliegen.