13 mei 2024
Thumbnail voor Dorianne van Halteren enthousiast over Reisbizz Society Event en start als ZRA: ‘Twinkelende ogen’

Dorianne van Halteren enthousiast over Reisbizz Society Event en start als ZRA: ‘Twinkelende ogen’

BEST - Een vijftigtal reisagenten en leveranciers netwerkend, wandelend en dansend bij elkaar. Zo kan het eerste Reisbizz Society Event dat afgelopen oktober in Gorinchem werd gehouden worden omschreven. Dorianne van Halteren was een van de aanwezigen op deze inspirerende dag waar de pijlers goed voor jezelf zorgen, gezondheid, duurzaamheid en verbinden centraal stonden. In gesprek met Reisbizz vertelt ze haar ervaring en deelt ze hoe de afgelopen weken voor haar als startende ZRA zijn verlopen.


Dorianne kijkt terug op een gezellig event met als haar favoriete moment van de dag, de wandeling. “Het was prachtig weer en tijdens de wandeling was er volop gelegenheid om met de leveranciers en deelnemers bij te praten.” Volgens Dorianne waren de pijlers van de Society goed terug zien in het programma. “Ik vond het bijzonder dat een lokale ondernemer uit een totaal andere, agrarische hoek een podium kreeg voor duurzaam vakmanschap. Soms lijken werelden ver uit elkaar te liggen, maar qua ondernemerschap loop je tegen dezelfde soort zaken aan. En natuurlijk zorgde het dansen voor veel hilariteit en een big smile op ieders gezicht.”

Verbinding versterken
Met de Reisbizz Society wil Reisbizz de verbinding tussen reisagenten/ZRA’s en leveranciers versterken. Dorianne vertelt dat er veel gelegenheden zijn waar de commerciële belangen centraal staan. “Dit event stond daarentegen in het teken van een ongedwongen samenzijn, dat is minstens zo belangrijk.”

Start als reisagent
Onlangs is Dorianne begonnen als reisagent bij TUI at Home. De eerste weken stonden in het teken van haarzelf onder de aandacht brengen. “Ik heb een interview gegeven aan de lokale krant in mijn woonplaats en er is een column over mij geschreven door een bevriend kok. Onze passie kwam samen; we zijn beiden gek op reizen en heerlijk eten. Zij stelt gerechten samen, ik stel reizen samen en allebei willen we daarmee anderen inspireren. Op beide artikelen heb ik veel positieve reacties gekregen.”

Vruchten plukken
Dorianne is sinds 1991 werkzaam in de reisbranche. “Ik heb altijd op reisbureaus gewerkt, als office manager, reisadviseur, business travel agent en sinds 2019 stuurde ik als Teamleader een Contact Center van een OTA aan waarbij ik mijn creativiteit en ervaring op andere vlakken kon inzetten. Van alles wat ik de afgelopen jaren deed, pluk ik nu de vruchten.”

Verlangen naar klantcontact
Na een paar jaar een uitstap te hebben gemaakt als manager, besloot Dorianne om weer reisagent te worden. “Vanuit een verlangen naar persoonlijk klantcontact heb ik besloten om mijn hart te volgen en nu als zelfstandig ondernemer door te gaan. Mensen vinden mijn stap ‘dapper en stoer’ en dat vind ik zelf eigenlijk ook. Ik ben heel optimistisch; we zullen blijven reizen; het verrijkt, geeft nieuwe inzichten en zorgt ervoor dat je de batterij weer helemaal oplaadt. Die paar vakantieweken per jaar die er zo enorm toe doen zijn bij mij in goede handen.”

Twinkelende ogen
Op de vraag waar Dorianne het meest naar uit kijkt in het nieuwe jaar als zelfstandig reisagent antwoordt ze het volgende: “Ik vind dat wát je doet, je energie moet geven, dat je ogen ervan gaan twinkelen. Ik geef om de klant en wil hem inspireren, kwaliteit & aandacht geven. Dáár kijk ik naar uit.”

Reisbizz Society Event op 11 januari 2023
Op 11 januari verwelkomt de Reisbizz Society haar leden opnieuw voor een bijeenkomst tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs. Verrijk je kennis als reisprofessional tijdens ons event en laat je inspireren door verschillende sprekers. Daarnaast ontvangen aanwezigen een voucher voor een hele speciale verrassing.

Voor leden van de Reisbizz Society en reisagenten is het bijwonen van het event geheel kosteloos. Andere geïnteresseerden die het event graag willen bijwonen betalen een toegangsprijs. Dit ticket bedraagt 25 euro incl. btw.

Benieuwd naar meer informatie? Lees dan het artikel over het Reisbizz Society Event op 11 januari.

Op de hoofdfoto Dorianne van Halteren (rechts) op het Reisbizz Society Event in Gorinchem