18 april 2024
Thumbnail voor Drie reisagenten over Bonaire: ‘Niets moet, alles mag’

Drie reisagenten over Bonaire: ‘Niets moet, alles mag’

Bonaire is voor Anita Timmerman (The Travel Club), Monique Talsma (TUI at Home) en Elize Breed (Travel Counsellors) geen onbekende bestemming. Voor de Bonaire Special van Reisbizz vroegen wij de de dames naar hun beste tips.

Wat Bonaire zo’n fijne vakantiebestemming voor Elize maakt, is het klimaat, de ontelbare restaurants, het kleinschalige en de Caribische sfeer die volgens haar anders voelt dan op Curaçao en Aruba. Monique sluit zich daarbij aan. “Ik vind dat je Bonaire goed kunt vergelijken met mijn eigen eiland Schiermonnikoog”, vertelt Monique. “Niets moet, alles mag, kleinschalig en relaxt. Het heerlijke klimaat missen we hier dan weer wel”, lacht ze. “Op Bonaire kun je ontzettend lekker en gezellig eten op diverse plekken. En vergeet vooral de onderwaterwereld niet: je stapt overal in een aquarium zodra je het zeewater ingaat.”

Bonaire is volgens Anita voor iedereen geschikt. “Jong en oud zullen genieten van de schoonheid en de sfeer van het eiland. En hoe leuk en leerzaam is het voor kinderen om bijvoorbeeld de Donkey Sanctuary te bezoeken of een kijkje te nemen bij het Mangrove Info Center waar ook zieke en gewonde flamingo’s geholpen worden? Of te snorkelen tussen de mooiste ‘Nemo’s’ of mee te kijken bij de Sea Turtle Conservation op het eiland? Daar kan geen biologie- of natuurkundeles tegen op!”

Voor Travel Counsellor Elize bestaat de ideale dag op Bonaire uit het huren van een bootje. “Heerlijk om na een relaxt ontbijt het water op te gaan en langs de kust te varen. Af en toe in het water duiken om te zwemmen en te snorkelen.” Monique verbleef de laatste keer op Bonaire in het Chogogo Dive & Beach Resort in Kralendijk. “Vanuit je zeezichtstudio kijk je met een kop koffie in je hand uit naar Klein Bonaire, hoor je de vogels, en denk je bij jezelf: wat ga ik eens doen vandaag?"

Het antwoord op die laatste vraag lees je in de Bonaire Special van Reisbizz Magazine. Open het magazine snel via de link.