15 juli 2024
Thumbnail voor Duitsland verlengt lockdown en krijgt extra maatregelen

Duitsland verlengt lockdown en krijgt extra maatregelen

BERLIJN - De Duitse bondskanselier Angela Merkel laat weten dat de regering heeft besloten de lockdown te verlengen tot 18 april. Vakantiegangers in het buitenland zijn verplicht een coronatest te doen voor terugkomst in Duitsland.


Het plan om meer personen thuis toe te staan tijdens de Paasdagen is geheel van de baan, meldt de Volkskrant. Tijdens het topoverleg van Angela Merkel met de leiders van de zestien deelstaten van Duitsland over het coronabeleid, is juist het tegenovergestelde besloten. De lockdown wordt verlengd en met Pasen gelden extra maatregelen. Tussen 1 en 5 april zijn winkels grotendeels gesloten en er mogen geen kerkdiensten plaatsvinden.

Ook zijn er nieuwe maatregelen binnen de reiswereld. Vakantiegangers in het buitenland moeten verplicht een coronatest doen bij terugkeer naar Duitsland. De deelstaten waar de coronabesmettingen flink oplopen, moeten extra maatregelen invoeren en overwegen uitreisbeperkingen. 

Duitsland voert een race tegen de klok om de inwoners te vaccineren. Minister van Volksgezondheid Jens Spahn waarschuwde een week geleden dat het land in een derde coronagolf zit.

Mallorca
Eerder werd al bekend dat Eurowings honderden extra vluchten naar Mallorca inplande en dat ook het Duitse reisconcern TUI reizen naar het Spaanse eiland weer aan ging bieden. Duitsland Instituut meldt dat Duitsers wel op vakantie kunnen naar Mallorca, omdat het Spaanse eiland geen risicogebied meer is.

Verschillende Duitse politici vonden het niet kunnen dat terugkerende Duitsers geen negatieve PCR-test hoefden te tonen. Er werd gevreesd voor een golf aan Duitse vakantiegangers met Pasen, waardoor de lockdown werd verlengd en er extra maatregelen zijn aangekondigd. Ook in Spanje was er onvrede over de komst van Duitse toeristen, omdat Spanjaarden zelf niet op vakantie mogen naar Mallorca.