23 mei 2024
Thumbnail voor EasyJet maakt Flex-garantie nog flexibeler voor reizen deze zomer

EasyJet maakt Flex-garantie nog flexibeler voor reizen deze zomer

LUTON - Als onderdeel van de ‘Flex-garantie’ heeft easyJet een nog flexibeler beleid aangekondigd om passagiers meer vertrouwen te geven om deze zomer een reis te boeken. Volgens de luchtvaartmaatschappij kan een boeking mee veranderen, wanneer plannen van de reiziger veranderen.


Alle passagiers die deze zomer een vlucht boeken bij easyJet, kunnen op elk moment tot twee uur voor vertrek hun vlucht wijzigen zonder enige wijzigingskosten. EasyJet biedt hiermee nog meer last-minute flexibiliteit. “In tegenstelling tot andere luchtvaartmaatschappijen zijn er geen beperkingen op data of bestemmingen”, laat de luchtvaartmaatschappij weten.

“Passagiers kunnen hun vlucht veranderen naar alle vluchten die momenteel in de verkoop zijn tot eind september 2022 en naar elke andere bestemming in ons netwerk”, aldus easyJet. Alleen als het nieuwe tarief hoger is, wordt de passagier gevraagd om het verschil te betalen. Zodra er reisbeperkingen zijn die invloed hebben op het land van bestemming, zoals quarantaine bij aankomst of terugkeer, kunnen passagiers hun reis wijzigen naar een ander land in het netwerk van easyJet.

Restitutie
Daarnaast biedt de luchtvaartmaatschappij een restitutiebeleid aan voor degenen die getroffen zijn door lokale lockdowns en reisverboden in heel Europa. Zelfs wanneer een vlucht doorgaat, kunnen passagiers restitutie ontvangen. Dit beleid is uitgebreid met de mogelijkheid tot restitutie of omboeking bij verplichte hotelquarantaines.