18 april 2024
Thumbnail voor Frank Oostdam: Meer exposure voor positie van de reissector met nieuw programma

Frank Oostdam: Meer exposure voor positie van de reissector met nieuw programma

De European Travel Agents and Tour Operators Associations (ECTAA) heeft het 'Travel Industry Ambassador Programme' gelanceerd. Het programma is ontworpen om de dynamiek en innovatie van de reisindustrie onder de aandacht te brengen. Reisbizz vroeg Frank Oostdam, voorzitter van de ECTAA, om een korte reactie vanaf de Travel Payment Summit 2024 in Brussel die vandaag van start gaat.

"Het 'Ambassador Programme' hebben we als ECTAA opgezet om met behulp van zeer ervaren reisprofessionals nóg meer exposure te genereren voor de positie van de reissector. En dan met name als het gaat om de grote vraagstukken op Europees vlak, zoals digitalisering, wetgeving en duurzaamheid”, aldus Oostdam.

Focus 2024
De focus van het ambassadeursprogramma van ECTAA ligt op het gebied van kennisontwikkeling. Via workshops en interactieve sessies houden ambassadeurs zich bezig met communicatieve vaardigheden, omgang met uitdagende onderwerpen, het opbouwen van een sterke digitale aanwezigheid en het in contact komen met EU-beleidsmakers. Daarnaast biedt het programma een unieke mogelijkheid om te netwerken.

Dit alles zal ervoor zorgen dat ambassadeurs er tegen eind 2024 klaar voor zijn om ECTAA en haar aangesloten verenigingen te ondersteunen. Ambassadeurs krijgen toegang tot invloedrijke professionals, waaronder reisbureaus, touroperators en marktleiders. Dit zal "betekenisvolle" verbindingen tot stand brengen en "strategische" partnerschappen opbouwen.

De eerste ECTAA-ambassadeurs uit de reisindustrie zijn al bekend:

  • Anna Lennhammer, Public Affairs-functie bij NLTG - Nordic Leisure Travel Group (Zweden)
  • Gabriele Milani, directeur bij F.T.O. - Federazione Turismo Organizzato (Italië)
  • Gert Raes, eigenaar en algemeen directeur van Wings 'n Wheels Travel organizer (België)
  • Vincent Snauwaert, Public Affairs Manager bij TUI (België)
  • Esa Talonen, Managing Director bij Ikaalisten Matkatoimisto (Finland)
  • Dima Tantsiura, CEO van Albatros Travel (Oekraïne)
  • Joeri van Andel, General Counsel bij Sunweb Group (Nederland)

Meer informatie over ECTAA en het 'Travel Industry Ambassador Programme' is te vinden op de website van ECTAA.