11 mei 2024
Thumbnail voor ‘Een pakketreis boeken is niet sexy’, verzin jij een andere naam?

‘Een pakketreis boeken is niet sexy’, verzin jij een andere naam?

SCHIPHOL - Al een aantal weken houdt Reisbizz Magazine-hoofdredacteur Natasja Hoogstede haar fingers crossed. Haar dochter zit in het eindexamenjaar wat spanning op de vloer betekent. Heel normaal en herkenbaar voor lotgenoten. Alleen loopt de spanning niet op vanwege de pittige examens, maar vanwege de geboekte examenreis. Want een pakketreis, mét zekerheid, wordt echt niet geboekt. Dat is namelijk niet sexy.


“Aan het boeken van de examenreis ging wel wat vooraf”, schrijft Natasja in haar voorwoord. “Eerst moest er een bestemming worden gekozen, wordt het Albu, Cherso of Kos? De keuze valt op de laatste, iets waarbij ik stiekem mijn handjes dichtknijp.” Bij het boeken beginnen haar handen al te jeuken, maar advies wordt niet op prijs gesteld. Ze willen het graag zelf doen. “Ik kan het toch niet laten om net voordat ze wegfietst met gebaren en liplezen duidelijk te maken dat ze een pakketreis moet boeken. Gedurende het boekingsproces ontvang ik af een toe een appje met wat praktische vragen. Ik haal de hele trukendoos tevoorschijn, want als je een pakketreis boekt is de reisorganisatie verantwoordelijk voor de juiste uitvoering ervan, je hebt één aanspreekpunt, mocht er iets niet goed gaan bel je de reisleiding et cetera.”

Nadat haar dochter geboekt heeft, komt ze opgelucht thuis. “Als ik vraag bij welke reisorganisatie ze hebben geboekt, trekt ze haar schouders op. Het is dus geen pakketreis geworden. De dames kiezen voor dynamisch. En heel eerlijk snap ik het wel, want het woord pakketreis is niet echt sexy te noemen. Zo van: ‘Wat heb jij geboekt? Ik heb een pakketreis naar Kos geboekt’. Nee, daar kom je niet meer mee weg.”

Is er echt geen betere naam te bedenken voor 'pakketreis'? Wij denken van wel en lanceren daarom een leuke winactie: bedenk een nieuwe naam voor de pakketreis en win een leuke prijs. Stuur jouw reactie naar [email protected] of reageer onder deze post en maak kans op een leuke prijs!

Lees het hele voorwoord in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.