9 mei 2024
Thumbnail voor Eerste TUI Ski Express vertrokken naar Oostenrijk

Eerste TUI Ski Express vertrokken naar Oostenrijk

UTRECHT – Zo’n 160 wintersporters zijn vrijdag met de eerste TUI Ski Express vanuit Nederland naar Oostenrijk vertrokken. De touroperator biedt vanaf nu tot en met eind maart elke week een nachttrein naar het Alpenland aan, in samenwerking met GreenCityTrip.


Volgens TUI blijkt uit klantonderzoek dat er onder wintersporters een grote bereidheid is om de auto of het vliegtuig te verruilen voor de trein, mits er een aantrekkelijk aanbod is. Daarom heeft de touroperator besloten om samen met GreenCityTrip zelf een verbinding op te starten.

De TUI Ski Express vertrekt elke vrijdag rond half zes ’s avonds vanuit Amsterdam en rijdt via Utrecht dan rechtstreeks door naar Oostenrijk. De trein komt bij Wörgl Oostenrijk binnen en splitst daar in een route naar Tirol en naar het Salzburgerland, waarna bij verschillende skigebieden gestopt wordt.

De terugrit vertrekt op zaterdagavond uit Oostenrijk, en is dan op zondagochtend weer in Nederland.

Bij het boeken van een reis met de TUI Ski Express kunnen reizigers kiezen uit verschillende coupés: bij de goedkoopste opties deel je een cabine met onbekenden, maar er is ook de mogelijkheid om voor een privécompartiment te kiezen, met of zonder eigen wasbak. Het toilet is altijd gedeeld.

Er is geen restauratiewagen, dus reizigers kunnen het beste zelf hun avondeten meenemen (of vooraf eten), maar het is wel mogelijk om een ontbijtpakketje te bestellen.

Grote voordelen van de trein zijn volgens TUI dat alle bagage zonder extra kosten meegaat en dat reizigers op zaterdagochtend uitgerust aankomen in Oostenrijk.

“De boekingen gaan goed”, vertelt een woordvoerster van de touroperator. “De eerste rit zit nog niet vol, omdat reizigers dan een week later op oudjaarsavond terugreizen. Maar voor de weken daarna zien we veel belangstelling. Met name voor de voorjaarsvakantie loopt het storm.”

TUI Ski Express

TUI Ski Express

Een voorbeeld van een zogeheten Comfort-compartiment. Foto's: Reismedia.