2 maart 2024
Thumbnail voor Emirates vanaf oktober weer met Airbus A380 naar Schiphol

Emirates vanaf oktober weer met Airbus A380 naar Schiphol

SCHIPHOL - Emirates zet vanaf eind oktober structureel de Airbus A380 in op vluchten naar Schiphol. De superjumbo is straks weer een dagelijkse verschijning op de luchthaven. Ook komen er extra vluchten bij richting Dubai.


Voordat de coronacrisis uitbrak vloog Emirates tot wel drie keer per dag tussen Dubai en Schiphol, waarbij op twee van de dagelijkse vluchten een A380 werd ingezet. De pandemie zorgde ervoor dat het aantal vluchten flink naar beneden werd bijgesteld.

Op dit moment is er één dagelijkse passagiersvlucht, uitgevoerd met een Boeing 777-300ER. Daarnaast is Emirates met meerdere vrachtvluchten per dag op Schiphol actief.

Vanaf 31 oktober wordt de A380 weer structureel ingezet, blijkt uit de dienstregeling. Het toestel landt zeven keer per week op Nederlandse bodem. Vlucht EK147/148 komt rond 12.40 uur aan op Schiphol en vertrekt weer rond 14.30 uur.

Naast de upgrade van de bestaande vlucht naar de A380 voegt Emirates ook extra vluchten toe. Elke zondag, woensdag en vrijdag staat er ook een avondvlucht gepland, uitgevoerd met een Boeing 777-300ER.

Op dit moment is China Southern Airlines de enige A380-gebruiker op Schiphol. De luchtvaartmaatschappij zet het type elke vrijdag in tussen Nederland en China.