10 mei 2024
Thumbnail voor Etihad Airways wijzigt Stopoverpakketen in Abu Dhabi: ‘Gratis twee nachten in een hotel’

Etihad Airways wijzigt Stopoverpakketen in Abu Dhabi: ‘Gratis twee nachten in een hotel’

ABU DHABI - Abu Dhabi, het kruispunt tussen Oost en West, is volgens Etihad Airways de ideale bestemming voor een tussenstop. Vanuit de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten kun je volgens de luchtvaartmaatschappij gemakkelijk een groot deel van de wereld bereiken en er is geen quarantaine voor gasten die volledig zijn gevaccineerd.


Met de Stopover pakketten kunnen reizigers die een tussenstop maken in Abu Dhabi profiteren van een keuze aan voordelen die Etihad te bieden heeft. Zo kunnen gasten kiezen voor een gratis stopover van één of twee nachten in een geselecteerd drie- of viersterrenhotel. Etihad heeft nu ook de mogelijkheid toegevoegd tot een stopover van zes nachten met een maximale korting van 40 procent op hotelaccommodaties te boeken in Abu Dhabi, mits je doorreist met Etihad naar een volgende bestemming.

Geen quarantaineplicht
De luchtvaartmaatschappij vliegt dagelijks vanaf Amsterdam Schiphol naar Abu Dhabi. Voor reizigers naar Abu Dhabi vanuit Nederland en België geldt geen quarantaineplicht. Gevaccineerde reizigers dienen wel voor vertrek een negatieve PCR-testuitslag op zak te hebben en moeten op de zesde dag na aankomst nogmaals een PCR-test ondergaan. Ongevaccineerde reizigers moeten naast de PCR-test voor aankomst ook een PCR-test ondergaan op de zesde en negende dag na aankomst.

Om Abu Dhabi in te reizen kunnen Nederlanders nu ook de CoronaCheck-app gebruiken om aan te tonen dat diegene is gevaccineerd of getest.

Door overheidsbeperkingen vliegt Etihad slechts een klein gedeelte van het netwerk vergeleken met voor de coronasituatie. De consument is dan ook nog wat terughoudend met het boeken van reizen naar verre bestemmingen.

Coronaverzekering
Tickets om te vliegen met Etihad Airways tot 31 maart 2022 beschikken over een Covid-19-verzekering. Met deze wereldwijde verzekering worden alle medische en quarantaine-uitgaven in het kader van de coronasituatie gedekt. Gasten worden automatisch gedekt gedurende 31 dagen vanaf de datum van hun vlucht.