23 juli 2024
Thumbnail voor Eurocamp neemt stacaravans en safaritenten Vacansoleil over

Eurocamp neemt stacaravans en safaritenten Vacansoleil over

European Camping Group (ECG), bekend van het merk Eurocamp, neemt een deel van de accommodaties van Vacansoleil over. De overname betreft meer dan 900 stacaravans en 200 safaritenten. Daarmee heeft ECG nu zo’n 45.000 stacaravans in meer dan 430 parken door heel Europa.

De activiteiten van Vacansoleil zijn een paar maanden geleden stopgezet door een faillissement. De curatoren van de failliete reisorganisatie Vacansoleil hebben het merk en de domeinnaam in oktober verkocht aan maeva. Daarna stapte ECG in om een deel van de accommodaties over te nemen. “De aankoop verrijkt het bestaande portfolio van ECG met vier nieuwe campings en een nieuw land als bestemming (Slovenië), een aanzienlijke uitbreiding van het aandeel op de Europese kampeermarkt”, laat ECG weten in een verklaring. Het bedrijf spreekt van “een opluchting” voor campingeigenaren. “Een potentiële leegstand wordt hiermee voorkomen.”

Stijn Depraetere van ECG over de overname: “Zo zorgen we dat we deze gewilde bestemmingen blijven aanbieden aan de markt, via onze distributiemerken zoals Eurocamp, Roan en Homair. Het zijn merken die bekend staan ​​om hun sterke reputatie, uitzonderlijke serviceniveaus en consumentenbescherming, in lijn met de erfenis van Vacansoleil. We bieden klanten zo toegang tot een ruime keuze aan bestemmingen voor luxe campingvakanties."

De nieuwe accommodaties zijn binnenkort beschikbaar via het distributienetwerk van ECG, aldus het bedrijf.