12 juli 2024
Thumbnail voor Europa-Park verwelkomt na zes maanden sluiting weer gasten

Europa-Park verwelkomt na zes maanden sluiting weer gasten

RUST – Europa-Park, het na Disneyland Parijs best bezochte attractiepark van Europa, heeft na een sluiting van zes maanden haar deuren weer geopend. Ook de zes hotels van het Duitse Europa-Park, het Camp Resort, de hotelrestaurants en -bars en het vr-experiencecenter YULLBE zijn weer geopend. Waterwereld Rulantica hoopt binnenkort ook weer van start te gaan.


Europa-Park heeft, in afstemming met de overheden van de regio Ortenau en de deelstaat Baden-Württemberg, een uitgebreid hygiëneconcept voor de heropening ontwikkeld als modelproject. Naar eigen zeggen wordt het park door hun uitgebreide veiligheids- en hygiënemaatregelen gezien als een voorbeeld door de Duitse autoriteiten.

Bezoekers moeten wel beschikken over een toegangsbewijs met een negatieve coronatestuitslag die bij aankomst niet ouder is dan 24 uur is en een medisch mondmasker. Gevaccineerde bezoekers dienen hun vaccinatiebewijs te tonen en bezoekers die recent zijn genezen van een besmetting met het coronavirus moeten de positieve PVR-testuitslag meebrengen dat minstens 28 dagen voor aankomst is afgenomen.