18 oktober 2024
Thumbnail voor Europeanen zijn er vroeg bij met boeken zomervakantie

Europeanen zijn er vroeg bij met boeken zomervakantie

ANDELST - Voor de zomer van 2022 zijn veel campings al bijna volgeboekt, is de constatering van campingspecialist ACSI. “Uit onze cijfers blijkt dat overal al zomervakantieplannen worden gemaakt en campings worden geboekt. Opvallend, want meestal gaan mensen pas boeken rond de kerstvakantie.


"Wil je nog een mooi plekje op de camping in de zomer, dan moet je snel zijn”, zo lokt Ramon van Reine, directeur bij ACSI, de mogelijke twijfelaars.

Bij Suncamp, onderdeel van ACSI, ligt het aantal boekingen van Nederlanders op dit moment bijna 25 hoger hoger dan in november van het laatste pre-coronajaar 2019, aldus ASCI.

Voor andere nationaliteiten ligt dat percentage nog hoger. “Met name de Denen, Britten en Polen boeken hun vakanties vroeger. Dat komt waarschijnlijk omdat zij de afgelopen vakantieseizoenen nog meer reisbeperkingen hadden dan Nederlanders”, aldus Van Reine.

Ook ervaren kampeerders zijn, volgens Reine,  al bezig met hun vakantie voor 2022. “Campers en caravans zijn niet aan te slepen sinds het begin van de coronacrisis. Op de verschillende campingbeurzen in Europa heb ik dealers vaak tegen potentiële kopers horen zeggen dat ze hopen dat de caravan of camper nog voor het nieuwe kampeerseizoen binnen is. "