19 juni 2024
Thumbnail voor EVA Air vanaf eind maart weer met Boeing 777 (en Premium Economy) naar Schiphol

EVA Air vanaf eind maart weer met Boeing 777 (en Premium Economy) naar Schiphol

SCHIPHOL - EVA Air zet vanaf eind maart, bij de start van het zomerseizoen, weer de Boeing 777-300ER in op de route van Schiphol naar Bangkok en Taipei. Daarmee komt ook Premium Economy terug. Momenteel zet EVA een Boeing 787-10 in die deze klasse niet aan boord heeft.


Vanuit de reisbranche werd er teleurgesteld gereageerd toen de Taiwanezen besloten om geen Premium Economy meer aan te bieden op de Schiphol-vluchten, en nu komt EVA Air daar dus op terug. EVA staat wereldwijd bekend als de bedenker van Premium Economy.

Qua totale passagierscapaciteit zit er weinig verschil tussen de 787-10 (342 stoelen) en de 777-300ER (323 tot 353 stoelen), maar laatstgenoemde type beschikt dus over Premium Economy. Daarnaast zijn er ook meer Business Class-stoelen aan boord, terwijl de gewone ‘Economy’ een stuk kleiner is.

De vluchtfrequentie blijft in het zomerseizoen gelijk aan het winterseizoen, met drie vluchten per week. EVA Air vliegt altijd via Bangkok naar Taipei.

EVA Air Premium Economy

De Premium Economy-cabine in de Boeing 777-300ER. EVA Air was begin jaren negentig de eerste maatschappij die deze reisklasse introduceerde. Inmiddels bieden veruit de meeste netwerkmaatschappijen een Premium Economy Class aan. Foto: EVA Air.