24 mei 2024
Thumbnail voor Feenstra Rijn Lijn vaart weer: ‘Het eerste schip is vertrokken’

Feenstra Rijn Lijn vaart weer: ‘Het eerste schip is vertrokken’

ARNHEM - Het vaarseizoen van riviercruisemaatschappij Feenstra Rijn Lijn gaat weer van start. Een drietal schepen zijn onlangs opnieuw in de vaart genomen. Reisbizz.nl sprak met Nico Arnts, directeur van Feenstra Rijn Lijn. “Het eerste schip is vertrokken en eind deze week vaart het tweede schip uit.”


“We zijn gestart met de Rembrandt van Rijn en de Salvinia. Ondanks het versoepelen van de maatregelen houden wij aan boord goed de vinger aan de pols”, aldus Arnts. Op de schepen geldt een duidelijk protocol waarbij zoveel mogelijk afstand van elkaar wordt gehouden en de hygiëneregels streng zijn. “Voordat men aan boord gaat, dienen de passagiers volledig te zijn gevaccineerd of een negatieve PCR-test voor te leggen. Wij hebben veel repeaters, men voelt zich veilig bij ons aan boord.”

Vanwege de grote vraag vanuit de markt is het schip Antonio Belucci verhuurd voor de buitenlandse markt. “Het vijf-sterren schip Charles Dickens gaan wij ook weer inzetten”, gaat Arnts verder. “De naweeën van corona zijn nog steeds voelbaar, er wordt nog veel omgeboekt. Daarentegen is er wel een onverwachte toename van boekingen.  De Kerst- en Nieuwjaarscruises zijn alweer populair en worden goed geboekt.”