17 april 2024
Thumbnail voor Finland introduceert ’s werelds eerste telefoonvrije toeristeneiland

Finland introduceert ’s werelds eerste telefoonvrije toeristeneiland

HAMINA - Bezoekers van het Ulko-Tammio eiland in Finland worden aangemoedigd om deze zomer een telefoon-detox te nemen. Dat laat Visit Kotka Hamina, het verkeersbureau van het eiland, weten. Ulko-Tammio ligt in het Nationaal Park van de oostelijke Golf van Finland. Vakantiegangers worden gevraagd om hun telefoon in de zak te houden.


Het doel is om bezoekers aan te sporen hun smartphones uit te zetten en een pauze te nemen van sociale media. “We willen dat de bezoekers echt van het eiland genieten”, vertelt Mats Selin, expert eilandtoerisme bij het verkeersbureau.

Het verkeersbureau hoopt met dat met dit initiatief mensen ook buiten het eiland minder op sociale media zitten. “Je telefoon uitzetten, de natuur verkennen en mensen persoonlijk ontmoeten geeft je humeur en welzijn een boost. We besteden talloze uren aan het scrollen door onze sociale media, dus als je er even tussenuit gaat, heb je meer tijd voor nieuwe ervaringen”, zegt Sari Castrén, psycholoog en onderzoeker bij het Finse Instituut voor Gezondheid en Welzijn.