19 juli 2024
Thumbnail voor Frank Oostdam: ‘Als ik iets heb overgehouden aan de pandemie, is het een dikke huid’

Frank Oostdam: ‘Als ik iets heb overgehouden aan de pandemie, is het een dikke huid’

SCHIPHOL - Voor ANVR-voorzitter Frank Oostdam zijn de afgelopen jaren niet makkelijk geweest. De vele tv-optredens vormden het zichtbare deel van zijn werk, de overleggen met het ministerie van Buitenlandse Zaken bleven onderbelicht. Reisbizz Magazine schoof voor de rubriek ‘Koken met’ aan bij de voorzitter en zijn vrouw Anouk.


Voor het feit dat er ondernemers zijn die vinden dat er niet genoeg gebeurt om landen te openen en kleurcodes te veranderen, heeft Oostdam begrip. “Ik voel de pijn van de ondernemers in de branche. Ze kunnen hun werk niet naar behoren doen en staan financieel zwaar onder druk. Je wilt dan ergens tegenaan schoppen. Zeker als je afhankelijk bent van het aanbod van verre reizen.”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet alles buiten Europa op oranje als één blok, stelt Oostdam. “Behalve de Antillen natuurlijk. De opmerking waarom ik er niet in slaag om alles open te krijgen hoor ik vaak. Neem van mij aan, ik zou niets liever willen.” Volgens de voorzitter is Buitenlandse Zaken het met hen eens, maar krijgen zij een ‘nee’ van het ministerie Volksgezondheid.

Op de vraag of de pandemie hem ook iets heeft gebracht, lacht Oostdam: “Als ik iets heb overgehouden aan deze pandemie dan is het een dikke huid. Als er iemand anders is die het wil doen, nou graag. Er zijn altijd mensen die kritiek hebben, maar de zwijgende meerderheid is er ook. Gelukkig heb ik ook veel berichten mogen ontvangen die mij sterken.”

Wil je meer weten over hoe Frank Oostdam de coronapandemie heeft ervaren en zijn verhaal lezen over hoe het met hem gaat nadat hij geveld werd door een auto-immuunziekte? Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het nieuwe Reisbizz Magazine met het gehele gesprek met de ANVR-voorzitter als eerste in je mailbox.