19 juli 2024
Thumbnail voor Frankrijk start proeven met vaccinatiepaspoort in poging reizen te hervatten

Frankrijk start proeven met vaccinatiepaspoort in poging reizen te hervatten

ORLY - Frankrijk zet stappen in de richting van een brede uitrol van digitale gezondheidscertificaten met de start van proeven op binnenlandse vluchten. Daardoor staat het land in Europa in de voorhoede van de inspanningen om reizen met zogenaamde coronapaspoorten weer op gang te brengen.


De Covid-19 tracing app, genaamd ‘TousAntiCovid', die al een jaar bestaat, is uitgerust met een nieuwe functie om testresultaten en vaccinatiegegevens te bevatten en wordt nu ingezet op korte-afstandsvluchten tussen Parijs en Corsica. Dat zei de Franse minister van Transport Jean-Baptiste Djebbari dinsdag, aldus persbureau Bloomberg.

“De maatregel zou de weg kunnen vrijmaken voor het weer op een normale wijze opstarten van vluchten”, aldus Djebbari tijdens een briefing op de luchthaven Orly van de hoofdstad.

Frankrijk is daarmee het eerste land in de Europese Unie dat een digitale infrastructuur in gebruik heeft om medio juni het "Digital Green Certificate" in te voeren, het coronapaspoort van de EU. De Franse app heeft zo'n 15 miljoen gebruikers, een veel groter bereik dan andere die in de regio worden getest, zoals de AOKpass, CommonPass en International Air Transport Association Travel Pass.

De Franse proef zal volgende week worden uitgebreid tot vluchten van Air France-KLM naar Franse overzeese gebieden en vervolgens tot enkele buurlanden, zei Djebbari, die eraan toevoegde dat hij met zijn Britse tegenhanger besprekingen heeft gevoerd over bilaterale reisregelingen en ook besprekingen plant met de VS.