19 juli 2024
Thumbnail voor Frits en Ingrid Martens: ‘We blijven samenwerken zolang het ons huwelijk niet in de weg zit’

Frits en Ingrid Martens: ‘We blijven samenwerken zolang het ons huwelijk niet in de weg zit’

EDAM - Partner en collega in één: Frits Martens startte in 2017 als ZRA en sinds dit jaar is zijn vrouw Ingrid bij hem aangehaakt. Samen runnen ze nu Face2Face Travel Edam. “Tijdens het ontbijt bespreken we niet wie wat die dag gaat doen, dat doen we erna.” Reisbizz Magazine ging bij het stel op bezoek in Edam.


Frits werkte ruim twintig jaar in de ICT-branche, waar hij diverse functies bekleedde. Hij zat een aantal jaar geleden thuis met een hernia en had de tijd om na te denken wat hij wilde met zijn carrière. “Sinds Ingrid en ik elkaar kennen, hebben we de hele wereld over gereisd. Ieder jaar maakten we een verre reis en nog een aantal dichter bij. Reizen is echt onze passie”, vertelt hij. Een carrière in de reisbranche was voor Frits hierdoor niet ondenkbaar. “Online kwam ik het fenomeen ‘zelfstandig reisagent’ tegen. Dat leek mij een leuke manier om in de branche terecht te komen”, gaat Frits verder. “Ik ben het verder uit gaan vogelen en kwam een opleiding tegen die je destijds kon volgen voor het ZRA-schap Ingrid juichte het meteen toe, maar zei dat ze dat zelf dan ook graag wilde. We maakten een stappenplan: ik begin en als we het op de rit hebben en het levert voldoende op, gaan we het met z’n tweeën doen.”

Na twee jaar ging het al zo goed dat het niet lang duurde voor Ingrid aan kon haken. Tot corona om de hoek kwam kijken. “Toen was het twee jaar bijna niks, dus waren we blij dat Ingrid haar oude baan nog had. Vorig jaar explodeerde de boel qua boekingen en al het geregel rondom corona. We besloten dat Ingrid het jaar erop mee zou gaan doen en dat we wel zouden zien waar het schip zou stranden.”

Niet meer alles onder controle
Na 26 jaar bij de Hema gewerkt te hebben, besloot Ingrid haar baan op te zeggen. “Het is heel erg leuk om dit samen te doen, maar ergens ook spannend”, vertelt Ingrid. “Voor mij was het best een stap. Ik was bij de Hema de vraagbaak op mijn afdeling omdat ik er zo lang werkte. Daar had ik het gevoel alles onder controle te hebben en dat had ik hier in het begin niet. Ik was de hele tijd zoekende, moest veel aan Frits vragen en dat was ik niet gewend. Dat frustreerde soms wel. Nu gaat het veel beter en is het vooral heel erg leuk. We hebben steeds gezegd dat we blijven samenwerken zolang het ons huwelijk niet in de weg zit. Anders stopt er één van de twee mee.”

Wil je meer weten over het stel en waar hun passie voor de reisbranche vandaan is gekomen? Lees dan het hele interview in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.