20 april 2024
Thumbnail voor FTI breidt vluchtaanbod Egypte en Canarische Eilanden uit en voegt Ras El Kaimah toe

FTI breidt vluchtaanbod Egypte en Canarische Eilanden uit en voegt Ras El Kaimah toe

HOOFDDORP - Het komende winterseizoen belooft voor de FTI Group, naar eigen zeggen, succesvol te worden. De reisorganisatie breidt zijn programma uit in populaire regio’s zoals Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en de Canarische Eilanden. “Het aantal boekingen is nu ruim boven het niveau van het pre-pandemische jaar 18/19.”


Afgelopen winter zag de reisorganisatie een toename van het aantal boekingen ten opzichte van het boekingsseizoen voor corona. “Vanaf december 2021 speelde Omikron op en ook het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zorgde voor onzekerheid in de markt. Dankzij onze aanvullende pakketten, waarmee klanten tot twee weken voor vertrek kosteloos kunnen omboeken of annuleren, zagen wij geen afname in de boekingen en met de start van het zomerseizoen trok te vraag alsmaar aan. Het aantal boekingen is nu ruim boven het niveau van het pre-pandemische jaar 18/19”, laat Joyce Akkersdijk, Director Benelux, weten.

Egypte
Nieuw bij FTI zijn de rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam naar Hurghada waar de touroperator vanaf november drie keer per week heen zal vliegen met Transavia. Ook breidt FTI het programma hier uit met het Neverland Resort, dat bestaat uit het Jungle Aqua Park - dat al bekend is onder FTI-gasten - en het Alf Leila Wa Leila Hotel. In El Gouna opent na een uitgebreide renovatie het Steigenberger Golf Resort als luxe golfresort.

Canarische Eilanden
Ook verwacht de touroperator een goede winter voor de Canarische Eilanden. FTI vloog al met Condor en Lufthansa van Düsseldorf naar Gran Canaria, maar voegt daar nu vluchten van partner European Air Charter aan toe. De touroperator biedt ongeveer honderd wekelijkse verbindingen vanuit Duitsland naar Gran Canaria, Tenerife en Fuerteventura. Ook vanaf de Nederlandse luchthavens biedt de Group goede verbindingen met onder andere Vueling, Transavia en Easyjet. Daarnaast is extra vluchtcapaciteit ingekocht met Vueling vanaf november naar Tenerife en Gran Canaria.

Ras El Khaimah
Vanaf november vliegt de touroperator in samenwerking met Corendon Airlines Europe drie keer per week rechtstreeks van Düsseldorf naar Ras Al Khaimah. “Gelegen in het noorden van het Arabische schiereiland, doorkruist door rode zandduinen en een indrukwekkende bergketen, biedt het emiraat Ras Al Khaimah meer dan 40 km kustlijn met prachtige stranden, een schat aan water- en landsporten, historische forten en interessante musea”, aldus FTI Group.