21 mei 2024
Thumbnail voor FTI breidt zekerheidspakket uit met Corona Reisdekking Premium

FTI breidt zekerheidspakket uit met Corona Reisdekking Premium

HOOFDDORP - De FTI Group breidt per 2022 het zogenaamde Drievoudig Voordeel uit. Met de nieuwe Corona Reisdekking Premium worden financiële risico’s als de vakantie niet door kan gaan vanwege een positieve coronatest of als quarantaine is voorgeschreven vlak voor vertrek gedekt door de touroperator.


Met het Drievoudig Voordeel biedt FTI aanvullende pakketten voor optimale zekerheid en flexibiliteit tijdens het boeken. Eerder bestond het Corona Zekerheidspakket uit de Corona Reisbescherming, die kosteloos is inbegrepen bij iedere nieuwe pakketreisboeking, en de Corona Reisdekking, die is bij te boeken voor 9,90 euro per persoon.

Uitbreiding
Naast de al bestaande samenwerking met HanseMerkur voor de optionele Corona Reisdekking, kan er nu ook gekozen worden voor Corona Reisdekking Premium voor 14,90 euro per persoon. Beide pakketten beschermen vakantiegangers die positief testen op corona voor vertrek en dus moeten annuleren. Waar de Corona Reisdekking annuleringskosten tot 1.500 euro dekt, dekt de Corona Reisdekking Premium annuleringskosten tot tien duizend euro. Bij het Premium-pakket worden ook annuleringskosten gedekt wanneer de autoriteiten of geautoriseerde derden, zoals artsen, de quarantaine opleggen waardoor de reis dus niet door kan gaan.

Beiden pakketten bieden reismedisch advies via een 24/7 alarmnummer en een ongevallenverzekering tot 25.000 euro. De Corona Reisdekking en de Corona Reisdekking Premium zijn te boeken voor alle reizen t/m 30 juni 2022 voor de reisperiode t/m 31 oktober 2023.

Andere pakketten
Tevens zit bij iedere boeking met vlucht in de reisperiode t/m 31 oktober 2022 de Corona Reisbescherming gratis inbegrepen. Bij een positieve test op de bestemming omvat dit ondersteuning via een 24/7 noodnummer, de vergoeding van extra verblijfskosten in een quarantainehotel van maximaal 14 dagen en de overname van de kosten voor het omboeken van de terugvlucht (maximaal 500 euro per persoon en 3.500 euro per boeking). Daarnaast kunnen klanten met het FLEXPLUS-tarief tot 15 dagen voor vertrek zonder opgave van reden kosteloos omboeken of annuleren.