21 juni 2024
Thumbnail voor FTI doet er ‘alles aan’ om reizen na 11 juni door te laten gaan

FTI doet er ‘alles aan’ om reizen na 11 juni door te laten gaan

De financiële problemen bij FTI hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf zich maandag insolvent heeft verklaard. De touroperator laat woensdag weten dat daarom alle reizen tot 10 juni definitief geannuleerd worden.

Wat er met de reizen na 10 juni gebeurt is nog niet helemaal duidelijk. “Voor reizen met vertrek vanaf 11 juni willen wij je vragen onze pagina (FTI heeft sinds maandag een FAQ-pagina in het leven geroepen, red.) nauwlettend in de gaten te houden. We zullen over deze reizen zo spoedig mogelijk communiceren en willen voor nu nog heel even om geduld vragen.”

FTI laat verder weten er alles aan te doen om klanten zoals gepland van hun geboekte reis te laten genieten, na 11 juni. “Lukt het niet en heeft u een pakketreis geboekt via de touroperators FTI, 5vorFlug of BigXtra? Dan valt uw reis onder het Duitse garantiefonds DRSF.”

Klanten die alleen een hotelovernachting hebben geboekt via FTI kunnen van een koude kermis thuiskomen. “Heeft u, na 11 juni, hoteldiensten via de touroperators FTI, 5vorFlug of BigXtra geboekt en rechtstreeks aan de betreffende touroperator betaald? Helaas vallen individuele diensten niet onder de wettelijke verzekeringsbescherming voor pakketreizen, en worden daarom niet gedekt door het reiszekerheidsfonds. Wij beoordelen momenteel of u nog gebruik kunt maken van de geboekte diensten.”