13 juni 2024
Thumbnail voor FTI Group kondigt vernieuwde duurzaamheidsstrategie aan

FTI Group kondigt vernieuwde duurzaamheidsstrategie aan

De FTI Group tilt naar eigen zeggen haar duurzaamheidsstrategie naar een hoger niveau. De reisorganisatie structureert voortaan met vier pijlen alle maatregelen en initiatieven op het gebied van duurzaamheid: Business, Planet, People en Corporate Governance.

In de nieuwe focus staan maatregelen voor klimaatbescherming, duurzaam reizen, behoud van hulpbronnen en sociale verantwoordelijkheid centraal. De afgelopen jaren heeft de FTI Group verschillende duurzaamheidsmaatregelen genomen en verschillende projecten nagestreefd voor verantwoord reizen en meer sociale rechtvaardigheid. Dit varieerde van campagnes met Futouris, een Duits duurzaamheidsinitiatief, tot intensieve trainingen voor reisbureaus met meer dan 2.000 deelnemers. Met de afdeling Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, geleid door Caroline Steimle, benadrukt de groep het belang van duurzaam reizen.

De nieuwe initiatieven worden verdeeld onder vier pijlers. “Onder ‘Business’ worden alle projecten gebundeld die de productportefeuille en verkoop duurzamer maken. Bij ‘Planet’ dienen de maatregelen een duurzamer bedrijfsmanagement op de locaties van de FTI Group te bevorderen. Het gebied 'People' omvat richtlijnen en initiatieven die een eerlijkere, waardegerichte benadering van onze medemensen implementeren. Dit wordt gevolgd door 'Corporate Governance', waar de eigen gedragscode van het bedrijf voor samenwerking met partners zijn verankerd", aldus de reisorganisatie.

Enkele doelstellingen
Daarnaast is één van de doelstellingen dat in de toekomst ongeveer 20 procent van de accommodaties uit het kernportfolio van de FTI Group een duurzaamheidscertificaat dient te hebben. Ook ondersteunt de reisorganisatie het gebruik van ‘Sustainable Aviation Fuel’ (SAF). Zo kunnen klanten als onderdeel van een proefproject met Eurowings sinds juli 2023 het gebruik van SAF promoten op alle vluchten naar Mallorca met vertrek vanuit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland tegen een toeslag van 15 euro per persoon per traject.

Veel van de actieve maatregelen zijn terug te vinden in de gedragscode van FTI, die beschikbaar is op de website van het bedrijf.