23 juli 2024
Thumbnail voor FTI verwelkomt gewijzigd reisadvies en ziet boekingen stijgen

FTI verwelkomt gewijzigd reisadvies en ziet boekingen stijgen

HOOFDDORP - Reisorganisatie FTI ziet het aantal boekingen stijgen. Met name het veranderende reisadviezenbeleid sinds deze week speelt hierin een belangrijke rol, maar ook de lage besmettingscijfers in onder andere Spanje, Griekenland en Turkije zijn van groot belang. “Dit is de boost die wij en de hele branche nodig hadden.”


Indien klanten van FTI het wilde en het mogelijk was, voerde de reisorganisatie altijd reizen uit naar landen met code oranje. “Op veel bestemmingen was de situatie rustig, waren er weinig besmettingen en waren er voldoende hygiëne- en veiligheidsmaatregelen getroffen”, vertelt Joyce Akkersdijk, Sales & Marketing Manager bij FTI Reizen. “Wij zijn blij met het besluit van de overheid en bevestigt dat vakantievieren in het buitenland veilig kan. Ook is het voor klanten prettig dat de reisverzekering de normale dekking hanteert en zij met een fijner gevoel op vakantie kunnen.”

Weinig positieve tests bij FTI reizigers
Bij een positieve test ter plaatse, stellen de agentschappen FTI onmiddellijk op de hoogte zodat zij de quarantaine voor de klant kunnen verzorgen. “Hierdoor kunnen wij de gegevens van onze gasten die zijn aangekomen op transparante wijze afzetten tegen de officiële cijfers over positieve tests”, vertelt FTI Group CEO Ralph Schiller. Zo zijn op Mallorca en de Canarische Eilanden op een totaal van ongeveer 41.000 klanten van FTI slechts 22 reizigers tijdens hun vakantie positief getest, wat neerkomt op een percentage van 0,05 procent. In Griekenland was dit 0,02 procent en in Turkije 0,11 procent. Bij geen enkele bestemming zijn klanten ernstig ziek geworden. “Zulke lage percentages op zulke belangrijke bestemmingen tonen duidelijk aan dat reizen in deze tijden zeer veilig is”, vervolgt Schiller.

Midhaul en longhaul
Volgens de reisorganisatie zijn midhaul- en longhaul-bestemmingen ook klaar om toeristen te ontvangen. “Wij zien het aantal boekingen naar Turkije, één van de belangrijkste FTI-bestemmingen, al langere tijd stijgen”, gaat Akkersdijk verder. Ook de Arabische Emiraten werd de afgelopen maanden goed geboekt. De besmettingscijfers zijn daar ook laag en airlines naar het Oriënt-gebied bieden aantrekkelijke en gunstige voorwaarden. “Onder andere Emirates en Etihad bieden bijvoorbeeld een extra dekking ter plaatse”, sluit Akkersdijk af.