21 mei 2024
Thumbnail voor Garuda Indonesia volgend jaar vaker naar Schiphol

Garuda Indonesia volgend jaar vaker naar Schiphol

SCHIPHOL - Garuda Indonesia voert volgend jaar het aantal vluchten tussen Schiphol en Jakarta voorzichtig op. Indonesië zit vanwege de coronapandemie nog goeddeels op slot voor buitenlandse reizigers, maar er worden alvast meer vluchten gepland.


De Indonesische luchtvaartmaatschappij voert op dit moment één wekelijkse vlucht uit van Schiphol naar Jakarta, op de zaterdag. De terugvlucht vertrekt op donderdag, en landt vrijdags op Nederlandse bodem. “Dat blijft in het winterseizoen zo”, zegt Rick Wouters, Sales & Marketing Manager Continental, desgevraagd tegen deze site.

Aan boord van de Boeing 777-300ER die op de route wordt ingezet bevindt zich doorgaans vooral veel vracht, maar ook passagiers met een essentiële reden om te reizen kunnen mee. Indonesië hanteert op dit moment nog een zeer strikt inreisregime, waardoor het voor toeristen nog niet mogelijk is om naar Jakarta te vliegen, of om er over te stappen richting het populaire Bali.

Het is de bedoeling dat het aantal vluchten tussen Schiphol en Jakarta in april 2022 wordt opgevoerd naar twee per week. “Het vertrek vanuit Amsterdam is dan op donderdag en zaterdag, terwijl de terugvlucht op dinsdag en donderdag gaat.”

Eerder werd even gevreesd voor het voortbestaan voor de lijndienst naar Schiphol – dat de enige bestemming van Garuda in Europa is – maar de vluchten voor 2022 zijn inmiddels te boeken.