26 mei 2024
Thumbnail voor Geel reisadvies voor Zuid-Korea, maar je hebt er niet veel aan

Geel reisadvies voor Zuid-Korea, maar je hebt er niet veel aan

DEN HAAG - Zuid-Korea heeft vanaf vandaag weer een positief geel reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, maar daardoor verandert er niet veel. Het Aziatische land hanteert nog steeds zeer strenge inreisrestricties, en toeristen zijn er niet welkom.


“Reizen naar Zuid-Korea is beperkt mogelijk, er gelden strenge toelatingseisen en u moet goedkeuringen hebben van de autoriteiten van Zuid-Korea. Toeristische reizen naar Zuid-Korea zijn niet mogelijk”, zo waarschuwt het ministerie in het reisadvies.

“Alle reizigers moeten bij aankomst in Zuid-Korea een negatieve PCR-COVID-19 testuitslag laten zien. Deze testuitslag mag niet ouder zijn dan 72 uur bij vertrek. Na aankomst in Zuid-Korea moeten alle reizigers nog een keer een PCR-COVID-19 test doen en 2 weken in quarantaine.”

Wie geen eigen woning in Zuid-Korea heeft, moet die quarantaine in een staatsfaciliteit doorbrengen. “De kosten daarvoor zijn erg hoog. Een richtlijn: KRW 2,3 miljoen/ca. EUR 120,- p.p.p.d. voor quarantaine en, als positief getest, KRW 7,7 miljoen/ca. EUR 5.700,- bij medische behandeling.”