10 mei 2024
Thumbnail voor Geen Black Friday maar ‘Fair Friday’ bij TUI

Geen Black Friday maar ‘Fair Friday’ bij TUI

Voor het derde jaar op rij doet TUI niet aan Black Friday maar aan Fair Friday. Dat betekent dat er voor de vakantieliefhebbers nog steeds interessante aanbiedingen zijn, maar dan op het duurzamere aanbod van de reisorganisatie. TUI wil zo “niet alleen bij vakanties van nu stilstaan, maar ook bij reizen in de toekomst.”


“Reizigers kunnen bijvoorbeeld een ‘Fair Travel’-accommodatie boeken met een internationaal erkend duurzaamheidslabel, op stedentrip te gaan met de trein of op wintersport met de TUI Ski Express”, laat TUI weten. “Met een Fair Travel reis van TUI verblijf je altijd in een accommodatie met een internationaal erkend duurzaamheidslabel. Bovendien is per persoon 2 euro in de reissom inbegrepen, dat bedrag wordt door TUI verdubbeld. Van de opbrengst gaat de helft naar wereldwijde projecten van TUI Care Foundation”, aldus TUI. “De andere helft investeert de reisorganisatie in duurzame innovatieve projecten zoals elektrisch vervoer op vakantiebestemmingen. Vorig jaar werd met Fair Travel in Nederland en België samen een bedrag opgehaald van ruim 2,4 miljoen euro.”

Onderdeel van de Fair Friday actie is het ‘reisbureau voor de toekomst’, een pop-up TUI Minishop in Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam. In deze minishop gaan drie jonge reisadviseurs in gesprek met voorbijgangers over hun vakantiewensen en geven tips hoe dat ook duurzamer kan.