20 mei 2024
Thumbnail voor Geldigheid reisvouchers met twee maanden verlengd

Geldigheid reisvouchers met twee maanden verlengd

ROTTERDAM - Het voucherfonds heeft vanuit Brussel nog geen groen licht gekregen, waardoor touroperators in de problemen dreigen te komen. Om deze problemen te verhelpen heeft de SGR volgens NU.nl laten weten dat de geldigheid van de reisvouchers met twee maanden wordt verlengd.


De geldigheid van de vouchers die sinds vorig jaar worden verstrekt, eindigde vandaag. Vouchers die nog niet ingewisseld waren, zouden na het verlopen van de geldigheid door de reisorganisaties uitbetaald worden aan de consument. Gisteren bleek uit het kort geding dat verschillende reisbureaus aanspanden tegen de SGR, dat Brussel nog met vragen zit over het voucherfonds voordat het goedkeuring kan geven. Reisorganisaties moeten hierdoor nog wachten op de steun die ze zouden krijgen vanuit het voucherfonds. Ook consumenten moeten nog langer wachten op hun geld.

SGR-directeur Erik Jan Reuver laat aan NU.nl weten te verwachten dat de toestemming van de Europese Commissie er binnen twee maanden wel is. “Consumenten van wie de vervaldatum is verstreken en die nul op rekest krijgen bij de touroperator, kunnen vanaf woensdag een claim indienen bij de SGR”, laat de nieuwssite weten. Dit kan tot twee maanden na de vervaldatum. De SGR verzekert consumenten ervan dat zij hoe dan ook hun geld terugkrijgen.