12 mei 2024
Thumbnail voor Gertrude en Hans Schellevis openen tweede Chogogo Resort op Bonaire

Gertrude en Hans Schellevis openen tweede Chogogo Resort op Bonaire

KRALENDIJK - Gertrude en Hans Schellevis, oprichters van het Time to Smile Chogogo Resort op Curaçao, ronden binnenkort de bouw van hun nieuwste aanwinst op Bonaire af. Reisbizz Magazine ging op bezoek bij de familie Schellevis op Bonaire om in gesprek te gaan over hun passie, ideeën en ervaringen op de eilanden.


Het verhaal van de familie Schellevis begint in een klein plaatsje in Friesland waar ze als jonge ondernemers een zeilschool begonnen. “Het ondernemen lag ons goed en bleek al snel een schot in de roos. Omdat het een seizoensgebonden bedrijf was, konden wij zelf in de zomermaanden niet op reis. November was voor ons de maand dat we vakantie konden nemen, maar dat was niet altijd een goede maand qua klimaat. Dus we reisden al snel buiten Europa om toch een stukje zon mee te pakken”, aldus de familie Schellevis.

Als het gezin op reis was, praatten ze over het opzetten van een bedrijf buiten Nederland. Het lukte alleen niet om een geschikte plaats te vinden. “Tot we op de Antillen terecht kwamen. Tijdens een reis naar Aruba, Curaçao en Bonaire was voor ons al snel de keuze gemaakt: dit moest het worden. De eerste keuze was Bonaire, maar Bonaire was in deze tijd klein en minder ontwikkeld. Met het oog op het onderwijs van onze kinderen kozen we uiteindelijk voor Curaçao.” Bonaire is inmiddels uitgegroeid tot 20.000 inwoners en de tijd was rijp om een tweede project op te starten. “Op deze plek lag voorheen Hotel Bonaire. In het zwembad werd vroeger zwemles gegeven voor de lokale bevolking. Het is een mooie plek vol geschiedenis. De bomen staan er nog zoals vroeger en er ligt een stuk historie hier.”

Creatief denken
Tijdens de bouw van het resort op Bonaire brak de coronapandemie aan. “We hebben wel eens gedacht: ‘Laten we maar stoppen.’ We konden niets. Na veel slapeloze nachten besloten we dat niet te doen. De medewerkers waren een belangrijke drijfveer voor ons om door te gaan. We moesten creatieve oplossingen bedenken en besloten er het beste van te maken. Chogogo Curaçao was twee keer een half jaar gesloten en de bouw op Bonaire lag stil. Van die simpele zaken, waar je normaal gesproken niet aan denkt, moesten gewoon doorgaan.”

Benieuwd naar het hele verhaal van dit ondernemersgezin en achter de opening van het Chogogo resort op Bonaire? Lees dan het volledige artikel in de nieuwe editie van het Reisbizz Magazine.