5 maart 2024
Thumbnail voor Gevaccineerde Britse toeristen vanaf 1 juni weer welkom op Malta

Gevaccineerde Britse toeristen vanaf 1 juni weer welkom op Malta

LONDEN - Deze week heeft Malta aangekondigd vanaf 1 juni 2021 weer open te gaan voor toeristen vanuit het Verenigd Koninkrijk. Reizigers moeten volledig gevaccineerd zijn om het land binnen te komen. Voor Britse toeristen is Malta een zeer populaire bestemming en het eiland richt zich hiermee eerst op deze toeristen die al jaren een belangrijke bijdrage leveren aan de Maltese economie.


Britse reizigers die kunnen aantonen dat zij ten minste tien dagen voor aankomst op Malta volledig zijn gevaccineerd, hoeven niet langer een negatieve PCR-testuitslag te tonen. “De bevolking van Malta kijkt uit naar de terugkeer van Britse toeristen die jaar in jaar uit hebben genoten van onze zon, cultuur, eten en warme geest”, laat Tolene Van Der Merwe, directeur VK en Ierland van Malta Tourism Authority, weten.

Na de Verenigd Koninkrijk staat Malta op de tweede plaats als het gaat om Europese landen die het grootste deel van hun bevolking heeft gevaccineerd. “Veertig procent van de volwassen bevolking heeft de eerste dosis gekregen, waardoor de bestemming een veilige keuze is voor toekomstige reizen”, meldt Malta Tourism Authority in hun aankondiging. “Met onze ‘Sunny and Safe’ COVID-protocollen kunnen bezoekers er gerust op zijn dat alle restaurants en accommodaties voldoen aan de hoogste niveaus van hygiëne en veiligheid.”

Langdurige relatie
Malta’s minister van Toerisme en Consumentenbescherming Clayton Bartolo benadrukt de prioriteit voor gezondheid en veiligheid van Maltese burgers en van toeristen op het eiland. “Met de voortdurende uitrol van het vaccin hier op Malta, richten wij ons met dit plan op het langzaam en veilig heropenen van het toerisme voor volledig gevaccineerde Britten.” Volgens de Malta Tourism Authority wordt met de aankondiging de langdurige relatie tussen Malta en het Verenigd Koninkrijk wederom benadrukt.

Nu veel reizigers uitkijken naar de versoepeling, lanceert de Malta Tourism Authority ook een nieuwe campagne ‘Feel Free Again’. De campagne heeft volgens de Malta Tourism Authority als doel reizigers te inspireren om hun herwonnen vrijheid te gebruiken om naar Malta te reizen, te boeken en te plannen wanneer de tijd rijp is.