20 mei 2024
Thumbnail voor Gevaccineerde Europeanen vanaf november weer welkom in Verenigde Staten

Gevaccineerde Europeanen vanaf november weer welkom in Verenigde Staten

WASHINGTON D.C. - Volledig gevaccineerde Europeanen zijn vanaf november weer welkom in de Verenigde Staten. Dat lekte eerder vanmiddag al uit naar de media, en is nu bevestigd door het Witte Huis. Na ruim anderhalf jaar wordt het inreisverbod opgeheven.


Gevaccineerde buitenlanders moeten zich nog wel verplicht laten testen binnen de drie dagen voorafgaand aan het vertrek naar de VS. Een exacte datum voor dit nieuwe beleid, en de precieze voorwaarden, worden later bekendgemaakt. Het zal in ieder geval "begin november" ingaan.

De opheffing van het inreisverbod is enorm goed nieuws voor luchtvaartmaatschappijen. Voor bijvoorbeeld KLM zijn de trans-Atlantische vluchten in normale tijden de meest winstgevende. Maar door de strenge reisrestricties ligt het vliegverkeer nu nog op een laag pitje.

De Nederlandse regering besloot vorige week al om de quarantaineplicht voor gevaccineerde reizigers uit de VS vanaf 22 september weer op te heffen.

Kort nadat het nieuws over de opheffing van het inreisverbod maandagmiddag uitlekte, stegen de beurskoersen van maatschappijen als Air France-KLM en Lufthansa met 6 tot 9 procent.