12 mei 2024
Thumbnail voor Green Airlines nu te boeken vanaf Airport Weeze

Green Airlines nu te boeken vanaf Airport Weeze

WEEZE - Vanaf 14 februari 2022 biedt Green Airlines drie nieuwe bestemmingen binnen Duitsland aan vanaf Airport Weeze. Boekingen zijn vanaf nu mogelijk. Het gaat om de bestemmingen Berlijn, München en het Duitse Waddeneiland Sylt.


Green Airlines is een virtuele luchtvaartmaatschappij; dat betekent dat de airline niet over eigen vliegtuigen en vliegend personeel beschikt om de vluchten uit te voeren. Vliegtuigen en bemanningen worden elders ingehuurd.

Reizigers van beide zijden van de grens bedienen
“De nabijheid van Weeze aan de Nederlandse grens maakt het ons mogelijk onze aanwezigheid niet alleen in Duitsland, maar ook in Nederland uit te bouwen“, meldt Green Airlines. "We stellen het op prijs dat we inwoners van beide zijden van de grens daarmee een keuze uit klimaatfaire vluchten binnen Duitsland kunnen bieden. Ook reizigers uit Beieren, Berlijn en Sylt kunnen voortaan comfortabel naar Weeze en het aangrenzende Nederland reizen”, aldus CEO Stefan Auwetter van Green Airlines.

Zo groen mogelijk opereren
Naar de Duitse hoofdstad Berlijn is de luchtvaartmaatschappij van plan om vier maal per week te gaan vliegen, naar de Beierse hoofdstad zes keer per week en naar Sylt twee keer per week.

Volgens eigen opgave worden de vluchten in 2022 uitgevoerd door ATR 42-500’s, maar het bedrijf kan niet aangeven van welke operator die worden gehuurd.
Green Airlines benadrukt dat het zo groen mogelijk wil opereren.