12 mei 2024
Thumbnail voor Grensluchthaven Weeze ontvangt deze vakantie 50 procent meer reizigers dan vorig jaar

Grensluchthaven Weeze ontvangt deze vakantie 50 procent meer reizigers dan vorig jaar

WEEZE - Airport Weeze heeft tijdens de Westfaalse zomervakantie 279.117 passagiers ontvangen, een stijging van bijna 50 procent ten opzichte van vorig jaar. Hoewel de vakantie in Noordrijn-Westfalen nu voorbij is, is de drukte de komende weken nog niet voorbij door de vele Nederlanders die van de grensluchthaven gebruikmaken.


"De zomervakantiecijfers bevestigen de duidelijke opwaartse trend op onze luchthaven. De goedkope tickets vanaf Weeze zijn dit jaar vooral in trek bij vakantiegangers en voor bezoekjes aan familie of vrienden", zegt dr. Sebastian Papst, de directeur van Airport Weeze. Het aantal vliegbewegingen steeg in de zomervakantie met 48 procent ten opzichte van vorig jaar.

Met name reizigers uit het zuidoosten van Nederland maken veel gebruik van Weeze, onder meer vanwege de ligging op twee kilometer van de grens bij Limburg en omdat Sunweb het als vertrekluchthaven aanbiedt. Ook kan het voordeliger zijn om vanaf daar te vliegen, omdat sinds begin dit jaar de vliegtaks in Nederland veel hoger is dan in Duitsland voor Europese vluchten.