20 april 2024
Thumbnail voor Grootste verkooprecord ooit voor Travel Counsellors Groep: ‘We laten corona achter ons’

Grootste verkooprecord ooit voor Travel Counsellors Groep: ‘We laten corona achter ons’

DEN HAAG - De Travel Counsellors Groep heeft een feestje te vieren na het verbreken van het grootste verkooprecord ooit. Het gestelde doel van 100 miljoen pond omzet voor de maand januari werd onlangs ruimschoots behaald. “We laten corona achter ons en laten ons niet gek maken”, is het motto van Fred van Eijk, Managing Director Travel Counsellors Nederland en België.


Op 31 januari heeft de groep de beste maand ooit gedraaid met een omzet van 114 miljoen pond, oftewel 128 miljoen euro. “Om 00.00 uur ’s nachts werden de cijfers definitief duidelijk. De boekingen stroomden namelijk nog tot in de late uurtjes binnen”, laat Van Eijk weten in gesprek met Reisbizz.nl. Travel Counsellors, met meer dan 1.800 zelfstandige reisadviseurs in zes landen, maakte de boekingscijfers in een speciale editie via het eigen live TCTV-kanaal bekend.

Boost voor community
Het wereldwijd gestelde target om 100 miljoen pond binnen te halen, had niet alleen een commercieel doel, zo vertelt van Eijk: “De behaalde omzet is fantastisch, maar daarnaast wilden we de community een extra boost geven. Uitstralen aan onze stakeholders dat 2023 een goed jaar kan worden naast alle andere sombere berichten in de media. Wij laten ons niet gek maken en laten corona hiermee ver achter ons liggen.”

Graadmeter voor rest van het jaar
Travel Counsellors zag daarnaast dat het grootste deel van de boekingen via het eigen boekingsplatform Phenix werd gemaakt. “Het is goed om te zien, dat onze systemen en het boekingsplatform Phenix, zulke enorm grote hoeveelheden aan kunnen. Als het dan lukt, geeft het ons veel positieve energie en daarbij is het een mooie graadmeter voor de rest van het jaar”, sluit van Eijk af.
Het behaalde resultaat werd op alle kantoren gevierd met een fles champagne en taart. De Travel Counsellors ontvingen allemaal een kaart in de brievenbus als waardering.