15 juli 2024
Thumbnail voor HAL breidt Noord-Amerikaanse cruises uit naar Groenland, IJsland en Newfoundland

HAL breidt Noord-Amerikaanse cruises uit naar Groenland, IJsland en Newfoundland

SEATTLE - De cruiseschepen Nieuw Statendam en Zaandam van Holland America Line (HAL) verkennen vanaf 2022 de kuststeden van New England en Oost-Canada. Daarnaast kunnen gasten aan boord van de Nieuw Statendam tot 24 dagen op verkenning gaan naar Newfoundland, Groenland en IJsland. Cruises voor mei 2022 tot en met oktober 2022 kunnen volgens HAL geboekt worden.


In een reeks van zes- tot achtdaagse ‘Canada & New England ontdekkingsreizen’ varen gasten met de Zaandam en Nieuw Statendam van HAL langs typische steden in Canada en New England. “Beide schepen varen in de herfst door de regio zodat meer gasten de indrukwekkende verandering van boombladeren kunnen zien”, laat Holland America Line weten. De Zaandam vaart in een zevendaagse cruise tussen de havens van Boston, Massachusetts en Montréal, Canada. De Nieuw Statendam voert zes- tot achtdaagse cruises uit tussen Boston en Québec City.

Op 24 augustus 2022 vaart de Nieuw Statendam rond tijdens een 24-daagse cruise. “Vanuit Boston maken we een rondreis door IJsland, waarbij IJsland zes keer wordt bezocht en er extra bezoeken worden gedaan aan Groenland, Nova Scotia en Newfoundland. Een cruise die bij velen op de bucket list staat”, meldt de cruisemaatschappij.

Met hun schepen kan HAL, naar eigen zeggen, als enige grote cruisemaatschappij de St. Lawrence rivier in Noord-Amerika bevaren. “Onze schepen hebben de perfecte grootte waardoor we op deze pittoreske rivier kunnen varen met aanloophavens in Montréal en Québec City op bijna elke route”, aldus de cruisemaatschappij.