14 juli 2024
Thumbnail voor Harri Theirlynck: Thuis mijd ik het OV, in Sri Lanka zit ik vier uur op een gore treinvloer

Harri Theirlynck: Thuis mijd ik het OV, in Sri Lanka zit ik vier uur op een gore treinvloer

SCHIPHOL - Wat Harri Theirlynck veel hoort in het vliegtuig naar tropische landen: “Het eerste wat ik straks doe, is een massage nemen.” Allemaal prima, volgens Harri, maar “ik hoor nooit iemand valk voor de landing op Schiphol zeggen: ‘Het eerste wat ik thuis in Spijkenisse ga doen, is een massage nemen’.” Vakantiegedrag, Harri schrijft erover in zijn nieuwste column voor Reisbizz Magazine.


Met z’n vijven naast elkaar op de weg lopen, het is iets wat je doet in vakantielanden. “Locals in auto’s toeteren je opzij, maar zijn niet echt boos. Ze zijn op de komst van toeristen berekend. Toeristen die midden op straat lopen hebben een speciaal plekje in hun biotoop.”

Harri besloot een eigen lijstje te maken met ‘Rare Dingen Die Je Op Vakantie Doet (Maar Thuis Wel Uit Je Hoofd Laat). “Met stip op één: met een plastic vorkje, zittend in korte broek op het grasveldje voor de lokale AH, een aldaar gekochte plastic bak salade leeg lepelen. Een kabouterflesje rosé tussen de knieën geklemd, zonder enige schaamte. Nummer twee: dansen op straat met vrolijke bewoners. Thuis dans ik zelden op de Grote Markt.” Of een tropische koortsaanval van twee weken autohaat. “Nee, op vakantie reizen wij liefst staande in krakende trammetjes. Thuis doe ik alles om het OV te mijden, in Sri Lanka zit je met zwelgend genoegen vier uur op een gore treinvloer.”

De hele column van Harri lezen? Ga dan nu naar de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.