14 juli 2024
Thumbnail voor Harri Theirlynck: Vakantieleven drastisch beïnvloed door elektrische auto

Harri Theirlynck: Vakantieleven drastisch beïnvloed door elektrische auto

SCHIPHOL - Hij had al een elektrische tandenborstel, dus de stap naar een elektrische auto was voor Reisbizz-columnist Harri Theirlynck niet groot. Maar dat de elektrische auto (EV) zijn vakantieleven drastisch zou beïnvloeden, had hij geen idee van. In de nieuwste Reisbizz Magazine schrijft Harri over zijn ervaringen met het reizen met elektrische auto.


Op weg naar Zuid-Frankrijk veranderden mijn EV en ik binnen een week in ‘sneaky fuckers’. Moi en mijn EV bijvoorbeeld, in de laadpalenwoestijn van de Ardèche. Het was zomer 2022: een desperate elektrische rijder in een republiek vol stinkende benzinepompen.  

Wanneer mannetjes met een lage status onvoldoende toegang krijgen tot de elektrische laadpalen, zullen ze op slinkse wijze proberen hun doel te bereiken. De technische term voor dit gedrag is kleptogamie, een woord afgeleid van het Griekse klepto (‘stelen’) en gamos ‘huwelijk’.

Dagblad de Telegraaf had het deze zomer voor het eerst in de smiezen. Een redacteur - smachtend naar een primeurtje - had lukraak een handvol Franse campings gebeld met de vraag of ze last hadden van vierwielige stroomstelers. “Nou u het vraagt, dat soort mensen zijn bij ons gesignaleerd”, was de respons. Wanneer de schemer als grijs water de campinggronden vulde, slopen de EV’s met hun baasje naar het sanitairgebouw, om aldaar met hun lange snoeren de stopcontacten leeg te slurpen.

Lees meer over Harri’s avonturen in zijn gehele column in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.