20 april 2024
Thumbnail voor Heidi Vermeer: Laten we met z’n allen iets terugdoen voor gezinnen die onze hulp hard nodig hebben

Heidi Vermeer: Laten we met z’n allen iets terugdoen voor gezinnen die onze hulp hard nodig hebben

SCHIPHOL – Vorig jaar riep Heidi Vermeer, eigenaresse van Ver & Meer Reizen, haar reiscollega's op om bij te dragen aan een donatie voor schoolschoenen voor kinderen in Zuid-Afrika. Dit was een groot succes en voor herhaling vatbaar. Heidi verblijft nu op Bali en komt met een nieuwe actie,  Reisbizz.nl nam contact op en stelde haar een aantal vragen.


Waarom heb je voor Stichting Kolewa gekozen?
“Mijn partner en ik komen al jaren op Bali en zijn tijdens één van onze eerste reizen in contact gekomen met de Nederlandse oprichtster van deze stichting. Deze stichting zet zich in voor kinderen die geboren zijn met een bepaalde afwijking of dringend medische hulp nodig hebben. Denk daarbij aan schisis, anorectale malformatie (geboren zonder anus), waterhoofd, brandwonden et cetera. Tijdens een rondleiding door het opvanghuis maakten we kennis met de patiëntjes en werd er verteld waar de stichting zich allemaal voor inzet. Ik zal je de details besparen, maar we hebben het beide niet droog kunnen houden bij wat we zagen.”

En jullie gingen direct over tot actie?
“We besloten inderdaad meteen dat wij een kindje wilde sponseren voor een operatie. Terug in Nederland hebben we toen een tombola opgezet waarbij we waanzinnige prijzen gesponsord kregen vanuit lokale ondernemers. We hebben hiermee drie kinderen kunnen helpen aan een operatie.”

Wat is je doel van deze actie?
“Ik hoop dat we in de komende week voldoende geld op kunnen halen, zodat we gelijk in overleg met Kolewa, kindjes naar Bali kunnen halen op korte termijn. Wij zijn tot half juni op Bali, dus het zou fantastisch zijn als ik het hele traject vast kan leggen en kan delen met iedereen die een bijdrage heeft geleverd.”

Heb je een bedrag in gedachten wat je op zou willen halen?
“Tja, zoveel mogelijk natuurlijk! Ik kan niet in andermans portemonnee kijken, maar alle beetjes helpen en we zijn met een enorm grote groep reisprofessionals. Het hele traject inclusief vluchten, verblijf, operatie en nazorg komt op zo’n €550 per kind. Als het zou lukken om 4 of 5 kinderen te kunnen helpen aan een operatie dan zou dit echt waanzinnig gaaf zijn. Ik denk dat veel reisagenten in Indonesië zijn geweest of anders in ieder geval mooie reizen voor onze klanten samenstellen naar Bali. Hoe mooi is het dan dat we op deze manier iets terug kunnen doen voor een paar gezinnen die de hulp hard nodig hebben.”

Hoe kunnen collega’s doneren?
“Ik heb een online collectebus aangemaakt, zodat iedereen de stand bij kan houden van het bedrag wat we hebben opgehaald.”