18 april 2024
Thumbnail voor Heidi Vermeer maakt door Special Traffic op maat gemaakte roadtrip door Zuid-Afrika

Heidi Vermeer maakt door Special Traffic op maat gemaakte roadtrip door Zuid-Afrika

PLETTENBERGBAAI - Heidi Vermeer van Ver&Meer Reizen (Reiscreaties) en haar partner Erwin van der Meulen reizen al een tijdje door Zuid-Afrika als ze besluiten om Special Traffic te vragen of zij hen willen helpen met het samenstellen van een leuke roadtrip vanuit Plettenberg Bay. Daar waren ze tien dagen bij vrienden te gast die twee jaar geleden een B&B openden en sinds 2018 in het land wonen. Hier hebben Heidi en Edwin de kunst van het braaien en wijn drinken in dikke truien geleerd. Met heerlijke avonden bij het haardvuur en zalig eten als gevolg. Heidi doet verslag van de bijzondere rondreis die volgde.


We vertrekken vanuit Plettenberg Bay langs de kust met als eindpunt Oudtshoorn. We stoppen voor het eerst bij Knysna voor een foto vanaf de indrukwekkende kliffen. Oudtshoorn staat bekend om de vele struisvogel farms. Het zal je dan ook niet verbazen dat je deze sierlijke langnekken overal in het landschap rond Oudtshoorn tegenkomt. Wij slapen de komende twee nachten op een oude struisvogel farm.

De Denne Country Guesthouse is een prachtige plek midden in het landschap. Een heerlijke ruime kamer met een klassieke inrichting. De avonden en de ochtenden zijn best koud te noemen tijdens onze trip, dus dekens en donzen dekbedden zijn geen overbodige luxe. Flesje wijn open en alleen nog genieten van het moois om ons heen.

Het volgende onderdeel van onze roadtrip staat op het programma: De Swartberg Pass. Het is een spannende bergweg van ruim 27 kilometer die je door de gelijknamige bergen in de kleine Karoo voert. Het is een smalle gravelweg die klimt en daalt. Op veel stukken zijn er geen vangrails of stenen muurtjes. Ja, je moet hier en daar wel een beetje oppassen voor tegenliggers en vooral rustig rijden, maar met goed weer is de pass prima te doen. Het is werkelijk een adembenemende route met de mooiste vergezichten. Na elke haarspeldbocht is een ander uitzicht en ondanks het rustige rijtempo prima te doen in een dag.

Benieuwd waar de roadtrip van Heidi en Edwin hen nog meer heen brengt? Lees dan het hele artikel in de Maatwerkspecialisten Special van Reisbizz Magazine!